naar Marker Nieuws indexpagina
Jaarverslag Christelijke Oranjevereniging 'Marken & Oranje' 2022
Janny Zondervan-Zeeman heeft het bestuur verlaten. Op de foto te midden van alle bestuursleden van de Marker Oranjevereniging
Dit verslag betreft het boekjaar lopende van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022.
 
Dit jaar was er een met een lange nasleep van de coronapandemie. Lang heeft het eruit gezien dat ook dit jaar geen evenementen konden plaatsvinden maar half januari kregen wij eindelijk uitzicht op het eind van alle maatregelen. Met daardoor een kortere voorbereidingstijd heeft het bestuur samen met alle andere verenigingen in een rap tempo een mooi programma moeten neerzetten. Hieronder zullen wij alle activiteiten van dit boekjaar kort toelichten.
 
Bestuur
De samenstelling van het bestuur is dit jaar zo goed als gelijk gebleven. Janny Zondervan na 6 jaar aangegeven haar termijn niet meer te willen verlengen en is per juni 2022 uitgetreden.
 Zie artikel 16985
 
Wij hebben meerdere malen oproepen geplaatst op onze social mediakanalen om nieuwe bestuursleden te werven maar helaas zonder succes. Vooralsnog bestaat het bestuur uit zeven leden en ontstaan er door het vertrek van Janny nog geen acute problemen, wel zullen er voor Koningsdag vrijwilligers gezocht moeten worden om op de dag zelf bij te springen.
  
Koningsdag 2022
Doordat het lange tijd onzeker is geweest of Koningsdag dit jaar wel of niet gevierd kon worden hebben wij samen met de SMJ in korte tijd een programma neer moeten zetten. Het was een hele opgave om nog beschikbare bands te vinden maar de Marker bands waren gelukkig zeer bereidt om weer op te treden tijdens het middagprogramma. Helaas was er geen invulling meer te vinden voor het koffieconcert en is dit ingevuld door een dj. Na alle geannuleerde events van de voorgaande jaren was het een zeer druk bezochte Koningsdag en zijn er geen bijzonderheden te melden.
 Zie artikel 16437       Zie artikel 16434       Zie artikel 16440
 
De gedecoreerden in de gemeente Waterland van 2022 waren:
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
  De heer J.H. (Henri) Willig uit Katwoude
  De heer D.J. (Dirk Jan) van Geemen uit Monnickendam

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  De heer J. (Jan) Schouten uit Marken
  De heer E. (Egbert) Commandeur uit Marken
  Mevrouw A. (Anja) Walter-Spil uit Ilpendam
  De heer D. (Dirk) van Altena uit Marken
  Mevrouw A.A. (Agnes) Boes-Kouwenoord uit Marken
  Zie artikel 16431
 
Samenvattend was het een zeer geslaagde dag en samenwerking met de Stichting Marker Jongeren.
 
Voorstellingen Oorlogskramp
Na twee jaar van uitstel hebben de voorstellingen eindelijk kunnen plaatsvinden. Na jarenlange voorbereiding ging de kaartverkoop twee maanden vooraf aan de voorstellingen in de verkoop en waren de eerste voorstellingen al op het eerste verkoopmoment uitverkocht. Helaas is er vlak voor de verkoop door de Toneelvereniging besloten 10 tot 15 kaarten per voorstelling minder te verkopen waardoor de opbrengst anders uitviel dan vooraf vastgesteld maar gelukkig was het financieel wel rond te krijgen. De voorstellingen waren zeer indrukwekkend en alle reviews waren zeer positief. Het was een intensieve periode voor alle vrijwilligers maar door alle positieve feedback zijn wij zeer tevreden over het verloop.
 Zie artikel 16487
 
4&5 mei en de onthulling van het ‘Herinneringsplein WO II’
Dit jaar was een bijzonder jaar met betrekking tot 4&5 mei. Dit jaar werd het Herinneringsplein WOII onthuld door onze burgemeester. Het was een drukbezochte herdenking waar Juliana en het Mannenkoor de muzikale ondersteuning verzorgde. Mooi om te zien dat dit onderwerp nog zo speelt bij de bevolking.
 Zie artikel 16459       Zie artikel 16461
   
Vlaggen kerkplein
Na afloop van onze festiviteiten van dit jaar heeft de leverancier van Sligro onze versiering op het kerkplein kapot gereden waardoor wij een onvoorziene grote kostenpost voor onze kiezen krijgen komend jaar (2023). Simon Loos betaalt de schade € 351,51 via hun verzekering met dank aan Elbert Uithuisje voor het opstellen van de factuur.
 
Rabo Clubsupport
Afgelopen maand heeft iedereen weer kunnen stemmen op de COV. In 2021 hebben wij een cheque van € 313,99 mogen ontvangen. Dit jaar hebben wij € 199,67 mogen ontvangen.
Zie artikel 15965       Zie artikel 16920
 
Ten slotte
Als afsluiting willen wij iedereen die ons heeft gesponsord, ondersteund, iedereen waarmee wij samen het programma hebben kunnen neerzetten, de donateurs/leden van de COV, SMJ, Toneelvereniging, MES Marken, EHBO Marken, KNRM, muziekvereniging Juliana, de militairen en dorpshuis Het Trefpunt nogmaals hartelijk danken!  
 
Facebook
Secretariaat:
Chantal Commandeur
 oranjevereniging.marken@ziggo.nl
 
           
Bron: Christelijke Oranjevereniging 'Marken & Oranje', zaterdag 12 november 2022
 naar Marker Nieuws indexpagina