naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuws van dorpshuis Het Trefpunt mei 2023-2
Ondertussen in Het Trefpunt
De dakisolatiewerkzaamheden gaan naar wens en in goed overleg met de firma Ooijevaar. De voedselkast in onze garderobe is met hulp van Trijntje Boes, Willy Uithuisje en de Diaconie een feit. Afgelopen zondag trad Soul and More op in ons Live Café. We zijn blij te kunnen terugkijken op wederom een geslaagde editie en we bedanken de band, onze vrijwilligers en bezoekers dat zij er waren!
 
Hieronder lees je een aantal updates op cursusgebied, plus een zomerse tip voor in de agenda.
Cursusnieuws en -oproepen
Onze cursuscoördinatie is altijd actief met het naar wens maken én dus mogelijk uitbreiden van ons cursusaanbod. Zo bieden wij, naar aanleiding van een eerdere social post met positieve reacties nu aan:
 
Klankhealing concert
Eerder zijn er op Marken klankhealing concerten georganiseerd. Tijdens zo’n sessie worden op of dicht bij het lichaam, klankschalen geplaatst en aangeslagen. Op deze manier komen er klanken vrij die een hoge trilling produceren, wat het lichamelijke zelfhelingsproces activeert en het lichaam rust brengt. Voor woensdagavond 28 juni 2023 hebben wij twee facilitators bereid gevonden een sessie te organiseren.
 
Last van vermoeidheid, rusteloosheid, lichamelijke pijntjes of gewoon eens nieuwsgierig? Schrijf je dan nu vóór 15 juni 2023 in via de website of de geprinte aanmeldformulieren op de bar van het dorpshuis. Deelname aan de 90-minuten sessie kost 40,00 per persoon en welke materialen je gevraagd wordt mee te nemen laten we je vooraf weten. Inloop is vanaf 19.45 uur, de sessie zal om 20.00 uur starten.
 
Daarnaast onderzoeken we of we bij voldoende aanmeldingen twee nieuwe cursussen kunnen gaan aanbieden:
Zumba
Al eerder bleek er veel vraag naar de ritmische fitnesscursus Zumba. Onze cursuscoördinatrice is inmiddels in contact met een docente die bereid is naar Marken te komen om lessen te geven. Mede in verband met de beschikbaarheid van Het Trefpunt en van de docente, onderzoeken we nu een optie voor Zumba op de zaterdagochtend.
 
Iets voor jou? Stuur dan vóór 23 juni 2023 een mail naar cursussen@trefpuntmarken.nl. Wij nemen dan contact met je op over nadere details. Wel interesse maar past de zaterdag-ochtend je niet? Laat ook dan van je horen, inclusief welk moment jou wél zou passen, dan kijken we naar de mogelijkheden. Bij voldoende belangstelling kan de cursus Zumba dan (weer) aangeboden worden!
 
Stijldansen
Het blijkt een lang gekoesterde wens om weer stijldansen te organiseren op Marken. Wij onderzoeken daarom opties voor zowel beginners als gevorderden. De vraag is nu: is er serieuze belangstelling voor stijldansen? Zo ja, stuur dan vóór 23 juni 2023 een mail naar cursussen@trefpuntmarken.nl en geef daarbij aan of het gaat om beginners of gevorderden.
 
Ook voor stijldansen geldt dat de cursus alleen doorgang zal vinden bij voldoende belangstelling. Na ontvangst van jouw mail nemen wij daarom graag contact op over verdere afspraken en details.
 
Het mag nog even duren, maar traditiegetrouw luiden we graag met jou de zomer in. Daarom hierbij alvast een Save the Date voor:
 
De Zomerborrel: vrijdagmiddag 21 juli 2023
 
Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom met ons het glas te heffen op de start van een hopelijk zonovergoten vakantie!
 Bovenstaande in pdf 
 
www.TrefpuntMarken.nl
 
Bovenstaande kon u ook terugvinden als bijlage bij 'Nieuwsblad Waterland' van donderdag 25 mei 2023

Bron: Dorpshuis Het Trefpunt, donderdag 25 mei 2023

naar Marker Nieuws indexpagina