naar Marker Nieuws indexpagina
Voedselkast gelanceerd in Het Trefpunt op Marken
Vandaag is het ‘Internationale Dag van het Gezin’, de dag dat wij de voedselkast lanceren!
 
Omdat het leven al duur genoeg is zijn Markers vanaf vandaag uitgenodigd om lang houdbaar voedsel én levensmiddelen als donatie in deze kast te doen. Zo kun je je eigen dorpsgenoten die minder te besteden hebben helpen.
 
Wat voor producten zou je kunnen doneren?
Denk bijvoorbeeld aan: rijst, macaroni, koek, snoep, maandverband of douchegel. Zolang het maar lang houdbaar en in originele, gesloten verpakking is.
 
De kast staat in onze garderobe en is met evenementen verrijdbaar.
 
Wat zijn de spelregels?
1). Ten eerste willen wij benadrukken dat bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Het Trefpunt vertrouwelijk met de Voedselkast omgaan. Dat verwachten wij tegelijkertijd ook van onze gasten en bezoekers.

2). In de kast mag je alleen lang houdbaar voedsel doen, in originele en gesloten verpakking. Denk aan: rijst, macaroni, maar ook koek of snoep. Het is niet toegestaan om bederfelijke producten in de Voedselkast te doen, zoals melk en vleeswaren. Op de kast is duidelijk aangegeven wat je waarin kunt stoppen.

3). Ook andere levensmiddelen mogen in de kast gestopt worden, bijvoorbeeld maandverband. Ook hiervoor geldt dat het alleen in een originele en gesloten verpakking mag worden aangeleverd.

4). Iedereen is vrij om gratis iets uit de Voedselkast te halen of om er juist een donatie in te doen.
 
 De kast is voor iedereen toegankelijk. Vanuit Het Trefpunt zal er regelmatig gekeken worden naar de inhoud, echter wij vragen de Markers om hierop ook een oogje in het zeil te houden. Op de momenten dat Het Trefpunt geopend is, is de Voedselkast beschikbaar. Op de momenten dat Het Trefpunt gesloten is, is de Voedselkast niet beschikbaar.
 
Onze grote dank gaat uit naar Trijntje Boes, Willy Uithuisje en de Diaconie, voor het initiëren en ondersteunen van dit concept.
 
Iedereen is vrij om gratis iets uit de Voedselkast te halen of om er juist een donatie in te doen.
 
www.TrefpuntMarken.nl
 

Bron: Dorpshuis Het Trefpunt, maandag 15 mei 2023

naar Marker Nieuws indexpagina