naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Voortgang werkzaamheden en maaien watergangen

en

Verticale drainage
Het aanbrengen van de verticale drainage aan de Zuidkade is afgerond. Volgende week (week 28) beginnen we bij de Bukdijk met de verticale drainage en zo werken we de komende periode richting de Haven toe.
Maandag 8 juli werken we bij het strandje bij de Bukdijk en hiervoor moeten we tijdelijk de ballenlijn verwijderen. Maandag 8 juli kan daar dus ook niet worden gezwommen. Dinsdag 9 juli zijn we al verder en is de ballenlijn ook weer terug gebracht.
We verwachten in totaal nog ongeveer 3 weken nodig te hebben om de hele Westkade te voorzien van verticale drainage.
 
Aanbrengen monitoringsapparatuur
Ook het aanbrengen van de monitoringsapparatuur verloopt voorspoedig. Qua planning verwachten we ook hier nog maximaal 3 weken voor nodig te hebben. De foto bij dit bericht laat zien hoe we dit vanaf het land doen. Met de monitoringsapparatuur die in het water geplaatst wordt lopen we achter de verticale drainage aan.
 
Maaien watergangen
Maandag 8 juli starten we ook met het maaien van de watergangen van Marken. Dit doen we door middel van een trekker met een maaiarm die vanaf de polder de watergangen maait. Hier hebben we in totaal zon 2 weken voor nodig.

    

Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com

en

 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
Bron: Combinatie Hof op Marken, vrijdag 5 juli 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina