naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Afronding zevende zandlaag proefvakken en start eerste zandlaag West- en Zuidkade

en

Werkzaamheden
Op donderdag 25 januari hebben wij het aanbrengen van de zevende zandlaag in beide proefvakken succesvol afgerond. Op maandag 29 januari starten we met het aanbrengen van de eerste zandlaag langs de gehele Zuid- en Westkade.
 
We starten aanstaande maandag aan de Zuidkade, naast de N518.Vervolgens werken we vanaf daar richting de Vuurtoren. Het dijkvak bij de Rozewerf slaan we in deze face nog over. We brengen daar pas de eerste zandlaag aan nadat we in maart de ijsbrekers hebben verwijderd. Zodra we de Zuidkade hebben afgerond gaan we verder aan de Westkade. Het aanbrengen van de eerste zandlaag aan de Zuid- en Westkade duurt ongeveer drie maanden. Daarna brengen we in het voorjaar de verticale drainage aan.
 
Wandelroute blijft zo veel als mogelijk open
De werkzaamheden voeren we allemaal vanaf het water uit. Dit betekent dat de wandelroute de komende periode gewoon open is.
 
Proefvakken
De werkzaamheden aan de proefvakken gaan ondertussen door. De kennis die we daar op doen gebruiken we bij de werkzaamheden voor de dijkversterking.

    

Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com

en

 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
Bron: Combinatie Hof op Marken, vrijdag 26 januari 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina