naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Situatie omringdijk Marken en proefvak onder controle
 

en

Vanwege de hoge waterstand op het Markermeer heeft Rijkswaterstaat sinds zaterdagavond op Marken verschillende rondes gelopen om de staat van de Omringdijk te inspecteren. Gelet op het hoge waterpeil rond Marken blijven de inspectierondes in ieder geval tot maandagavond van kracht.
 
Tijdens de inspectierondes zijn tot nu toe geen afwijkingen geconstateerd die een risico vormen voor de dijkstabiliteit. De situatie is stabiel en onder controle.
Bij de Zuidkade hebben we wel wat nieuwe zaken geconstateerd die we verder in de gaten willen houden. Daarom hebben we die locaties gemarkeerd met verf.
 
Zaterdag stroomde er water tussen de dijk en een proefvak voor het dijkversterkingsproject. Hier heeft Combinatie Hof op Marken in de nacht van zaterdag op zondag herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Nog steeds zijn we actief bij de proefvakken.
 
We vragen iedereen om het personeel ​en de dijkwachten niet te veel aan te spreken, zodat de medewerkers alle aandacht en energie kunnen richten op hun werk!
 
Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com

en

 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
 
Bron: Combinatie Hof op Marken, zondag 7 januari 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina