naar Marker Nieuws indexpagina
Aanbrengen verticale drainage met vibrostelling; wandelroute deels afgesloten
Dijkversterking Marken

 
en
Op maandag 18 december 2023 gaan we beginnen met het aanbrengen van de resterende verticale drainage in de proefvakken aan de Zuidkade en Westkade. Als proef doen we dit met behulp van een vibrostelling.
 
Planning en afsluiting wandelroute 
We starten bij het proefvak aan de Westkade. Naar verwachting duren de werkzaamheden hier maximaal drie dagen. Hierna gaan we door naar de Zuidkade. Ook hier verwachten we maximaal drie dagen bezig te zijn en we hopen het geheel voor het weekend af te hebben. Omdat we met machines werken, deels in de buurt van het wandelpad, is de wandelroute ter plekke afgesloten. 
 
Aanleiding
Tijdens het aanbrengen van de verticale drainage na de vijfde zandlaag is geconstateerd dat niet alle drains volledig op de gewenste diepte zijn gekomen. Dit komt omdat onder de bestaande zetsteen bekleding een puinfundering zit die op verschillende locaties asbest bevat. Hierdoor kunnen we deze puinfundering niet zomaar verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat we de verticale drainage niet op de oorspronkelijke manier aan kunnen brengen.
 
Om deze verticale drainage alsnog aan te brengen gaan wij een proef doen door vooraf gaten “pulsen”. Dit doen we door middel van een zogeheten “vibrostelling”. Door middel van beheerste trillingen maken we de doorgang vrij. Vervolgens brengen we de verticale drainage aan.   
 
Geluidshinder
Deze werkwijze maakt iets meer geluid dan de methode die we eerder hebben gebruikt. Naar verwachting blijft de overlast wel tot een minimum beperkt.  Tijdens de proef monitoren we het geluid om te kijken of er eventuele extra maatregelen getroffen moeten worden.
 
 
Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com
 
en
Meer informatie over het project, de proefvakken en het stappenplan van de uitvoering kunt u ook vinden op het Online Bezoekerscentrum.
 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
 

Bron: Combinatie Hof op Marken, zaterdag 16 december 2023

naar Marker Nieuws indexpagina