naar Marker Nieuws indexpagina
Aanbrengen kraagstukken voltooid, start aanbrengen verticale drainage in de proefvakken
Dijkversterking Marken
 
en
Bij deze willen wij jullie weer graag informeren over de voortgang van de werkzaamheden aan de proefvakken.
 
Aanbrengen kraagstukken afgerond
 Vorige week hebben wij het aanbrengen van het kraagstukken in beide proefvakken afgerond. De kraagstukken zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de eerder aangebrachte zinkstukken. Dit zijn gevlochten wilgentenen. Deze kraagstukken zijn voorzien van geotextiel en het geheel functioneert als tijdelijke erosiebescherming. Het kraagstuk zorgt er dus voor dat het zand op zijn plek blijft liggen. De kraagstukken zijn vervolgens afgestort met stenen vanuit het bestaande zetsteentalud. De foto's bij dit bericht laten goed zien hoe dit eruit ziet.
 
Start aanbrengen verticale drainage fase
Nu deze werkzaamheden zijn afgerond gaan we deze week starten met het aanbrengen van de volgende fase van de verticale drainage. Na de eerste zandlaag hebben we al eerder verticale drainage aangebracht. Toen vanaf het water vanaf de teen van de toekomstige dijk tot en met de teen van de bestaande dijk.
 
Nu we een aantal zandlagen verder zijn en ook boven water zijn gekomen met de zandlagen gaan we de verticale drainage installeren vanaf het nieuwe zandlichaam in de bestaande dijk. Het in te zetten materieel wordt vanaf het water aangevoerd. Hier heeft u dus geen hinder van. We verwachten in totaal ongeveer 2 weken bezig te zijn om het aanbrengen in beide proefvakken of te ronden.
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht dan horen we het uiteraard graag.
 
Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com
 
 
en
Meer informatie over het project, de proefvakken en het stappenplan van de uitvoering kunt u ook vinden op het Online Bezoekerscentrum.
 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
 

Bron: Combinatie Hof op Marken, dinsdag 12 september 2023

naar Marker Nieuws indexpagina