naar Marker Nieuws indexpagina
Plan van aanpak aanleg twee nieuwe bushaltes Zuideinde in Monnickendam
Het werk start op maandag 11 september en is gereed op maandag 27 november 2023
Nieuwe route
Op zondag 10 december start een nieuwe EBS dienstregeling in de regio Zaanstreek-Waterland. Onderdeel van de nieuwe dienstregeling is een extra busverbinding tussen Zaanstad, Amsterdam-Noord en Marken. De nieuwe buslijn (lijn 111) is een aanvulling op de bestaande busverbinding (lijn 315) en gaat vier keer per uur rijden in de spits en twee keer per uur buiten de spits.
 
De nieuwe busverbinding zal de haltes op de Lijnbaan en Pierebaan niet aandoen. De bus zal van de Bernhardbrug rechtstreeks richting de Waterlandse Zeedijk rijden.
 
Behoefte aan nieuwe bushalte
De bestaande haltes langs deze route (Cornelis Dirkszoonlaan en Grote kerk) liggen aan het begin en eind van Monnickendam. Om er voor te zorgen dat de nieuwe busverbinding voor iedereen goed bereikbaar is word er een nieuwe halte aangelegd.
 
De nieuwe bushalte komt ter hoogte van de rotonde Bernhardlaan-Zuideinde. Dit bleek de meest geschikte plek na zorgvuldige bestudering van alle mogelijke locaties.
 
Bushalte Zuideinde Noord
Bushalte aan de noordzijde wordt in drie fases uitgevoerd. Het werk start op maandag 11 september en is gereed op maandag 27 november 2023.
 
Fase 1: aanleg van de noordelijke haltekom en het voetpad naar de binnenstad. Ook wordt de invoegstrook van het fietspad naar de binnenstad aangepast.
 
Fase 2: aanpassing van de rijbaan naar de binnenstad. De rijbaan wordt hiervoor afgesloten. Deze afsluiting duurt maximaal twee dagen. Deze werkzaamheden worden omstreeks week 40 (maandag 2 t/m vrijdag 6 oktober) uitgevoerd en aangekondigd met verkeersborden.
 
Fase 3: aanleg van een nieuw zebrapad en gidslijnen voor slechtzienden op de Bernhardlaan. Deze werkzaamheden vinden s’ nachts plaats als er geen busverkeer is. Overig verkeer wordt door een verkeersregelaar langs het werk op de Bernhardlaan geleid. Er wordt geen geluidsoverlast verwacht.
 
 
Bushalte Zuideinde Zuid
Fase 4: Bushalte aan de zuidzijde wordt in één fase uitgevoerd. Het werk start op maandag 16 oktober en is maandag 27 november 2023 gereed.
 
   Het werk start op maandag 16 oktober met het verplanten van een boom van de Bernhardlaan naar de Pierebaan.
   Op woensdag 18 oktober wordt de lichtmast verplaatst van de zuidzijde van de rijbaan naar de noordzijde.
   Van maandag 23 oktober tot en met maandag 27 november wordt de nieuwe halte aangelegd.
 
Contact/vragen
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de Jan Jaap Tenhaeff, bereikbaar per telefoon 06-27317234 of via de mail op JanJaap.Tenhaeff@waterland.nl.
 
Meer info
Voor nadere informatie verwijzen naar onderstaande BLVC-plan.
 
 BLVC-plan voor aanleggen bushaltes Zuideinde in Monnickendam in pdf 
'BLVC' = Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid Communicatie
 Kader ontwerp nieuwe bushaltes in pdf 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 30 augustus 2023

naar Marker Nieuws indexpagina