naar Marker Nieuws indexpagina
Maandag 28 augustus start het aanbrengen van de 5e zandlaag in de proefvakken
Dijkversterking Marken
 
en
Sinds de start van de realisatie van de proefvakken in februari 2023 hebben wij ondertussen vier zandlagen aangebracht in beide proefvakken. Komende week gaan wij de vijfde zandlaag aanbrengen. Hieraan voorafgaand hebben de geotechnisch specialisten de monitoringsgegevens beoordeeld en hebben zij weer groen licht gegeven om de volgende zandlaag te mogen aanbrengen. Maandag 28 augustus beginnen wij met deze werkzaamheden.
 
Wat merkt u hiervan?
Zoals jullie gewend zijn voeren we alle werkzaamheden uit vanaf het water. De werkwijze is hetzelfde als hoe wij de vierde zandlaag hebben aangebracht Dat wil zeggen dat wij het deze keer nog een keer met een kraanschip doen.
 
Alle werkzaamheden vinden weer binnen de werkbetonning op het water plaats. De scheepvaart zal hier dus verder geen hinder van ondervinden.
 
Planning
De werkzaamheden starten maandag 28 augustus en we doen het proefvak aan de Zuidkade als eerste. Vervolgens gaan we door naar de Westkade. Onderdeel van het aanbrengen van deze zandlaag is dat er ook een kraagstuk wordt aangebracht als tijdelijke erosiebescherming. In totaal verwachten wij hiermee ongeveer twee weken bezig te zijn. De planning is zoals altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
 
Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com
 
 
en
Meer informatie over het project, de proefvakken en het stappenplan van de uitvoering kunt u ook vinden op het Online Bezoekerscentrum.
 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
 

Bron: Combinatie Hof op Marken, zondag 27 augustus 2023

naar Marker Nieuws indexpagina