naar Marker Nieuws indexpagina
Dinsdag 27 juni start het aanbrengen van de 4e zandlaag in de proefvakken
Dijkversterking Marken
 
en
Inmiddels liggen er alweer drie ophoogslagen in de proefvakken en de zettingen verlopen netjes volgens alle voorspellingen. Aan de hand van de monitoringsgegevens hebben onze geotechnisch specialisten groen licht gegeven om ook de vierde zandlaag aan te brengen. Hier gaan wij volgende week dinsdag 27 juni mee beginnen.
 
Wat merkt u hiervan?
Zoals jullie gewend zijn voeren we alle werkzaamheden uit vanaf het water. De werkwijze is hetzelfde als dat wij de eerdere zandlagen hebben aangebracht, echter brengen wij het zand deze keer aan met een kraanschip in plaats van via het sproeiponton. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van materieel.
 
Alle werkzaamheden vinden weer binnen de werkbetonning op het water plaats. De scheepvaart zal hier dus verder geen hinder van ondervinden.
 
Planning
De werkzaamheden starten dinsdag 27 juni en we doen het proefvak aan de Zuidkade als eerste. Vervolgens gaan we door naar de Westkade. De planning is zoals altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
 
Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com
 
 
en
Meer informatie over het project, de proefvakken en het stappenplan van de uitvoering kunt u ook vinden op het Online Bezoekerscentrum.
 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
 

Bron: Combinatie Hof op Marken, vrijdag 23 juni 2023

naar Marker Nieuws indexpagina