naar Marker Nieuws indexpagina
Eerste informatiebrochures toerisme overhandigd aan Erwin van Altena
 
Aan de haven van Marken, nabij Brasserie Restaurant ‘De Taanketel’, heeft vanmiddag (maandag 19 juni) beleidsmedewerkster Toerisme van de gemeente Waterland, Gerda Gruis, de eerste informatiebrochures overhandigd aan Erwin van Altena van de Werkgroep Toerisme van de Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad). Met betrekking tot het groepstoerisme dat per touringcar op Marken arriveert is op deze wijze een volgende stap gezet.
 
Het aantal Marken bezoekende toeristen neemt enorm toe. De verwachting is dat de aantallen dit jaar die uit de periode van voor de corona epidemie gaan overtreffen. Zoals u weet heeft de Eilandraad samen met andere partijen uit de toeristenbranche in 2022 een convenant ondertekend met gedragsregels om de overlast voor de inwoners te beperken.
 
De werkgroep Toerisme heeft zich enorm ingespannen om in samenwerking met de Gemeente Waterland deze folder te ontwerpen die vooral de touroperators zelf, hun gidsen en de buschauffeurs moet informeren over welke regels in het convenant zijn opgenomen. De folder wordt naast het Nederlands in meerdere talen, Engels, Duits en Spaans, gedrukt. Naast de gedragsregels worden ook de te bewandelen route aangegeven en middels een QR code kan men ook kennis nemen van de totale inhoud van het convenant.
 
De voorzitter van het bestuur van de Eilandraad, Cees van Altena, was ook aanwezig en, na Gerda Gruis bedankt te hebben voor haar persoonlijke inzet in dit project, is de inhoud van de folder nog even doorgenomen met Erwin van Altena.
 
Naast de folder zullen er ook twee borden op het parkeerterrein worden geplaatst met gelijkluidende informatie. Eerder dit jaar zijn onze wensen middels een presentatie uiteengezet aan alle gidsen van Tours & Tickets
 
Natuurlijk rekenen wij ook nog steeds op begrip van de inwoners van Marken ten opzichte van de toeristen. Denk hierbij hoe u zichzelf gedraagt tijdens een vakantie excursie naar een toeristische trekpleister, maar vooral hoe u niet benadert wil worden als u iets niet volgens regels doet.
 
Wij hopen met dit initiatief weer een stap is gezet om het begrip te creëren bij de Marken bezoekende toeristen waar het de wensen van de inwoners betreft.
 
Mochten er toch nog klachten dan kunt u deze melden op het bekende emailadres: toerisme@eilandraad.nl
 
Convenant Toerisme Marken Nederlands (Dutch) & Engels (English) (regels voor aanbieders van toerisme op Marken in het kort)
Convenant Toerisme Marken (regels voor aanbieders van toerisme op Marken)
Werkgroep Toerisme van de
'activeren, adviseren en verbinden'
Bron: Stichting Eilandraad Marken, maandag 19 juni 2023
naar Marker Nieuws indexpagina