naar Marker Nieuws indexpagina
Maandag 19 juni start maaironde Marker omringdijk
 
en
Vanaf maandag 19 juni beginnen wij met de volgende maaironde. Deze maaironde voeren wij uit op een iets andere manier dan u wellicht gewend bent. Om de tijd dat wij bezig zijn en daarmee ook de hinder voor Marken te verminderen gaan wij deze maaironde met een lichte tractor en maaimachine uitvoeren.
 
Dit is aanzienlijk minder arbeidsintensief en brengt daardoor minder verstoring en overlast met zich mee. De verwachting is dat we op deze manier ongeveer vier weken bezig zijn om de West, Zuid en Noordkade weer netjes te maaien.
 
Een belangrijk gegeven is dat er op het dijkvak van het gemaal, de Rozewerf en de heuvel niets zal veranderen. Hier doen we het nog met de hand of met zeer licht materieel.
 
Ook voeren wij de maaiwerkzaamheden onder ecologische begeleiding uit. Dit betekent dat voorafgaand aan het maaien de dijkvakken worden ge´nspecteerd op de aanwezigheid van broedende vogels en overige fauna. Wanneer deze worden aangetroffen op de dijk wordt dat deel van de dijk afgezet en overgeslagen.
 
Planning
Wij beginnen dus volgende week maandag op het deel in het deel van de N518 richting de haven en zullen zo met de klok mee het hele eiland maaien.
 
Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com
 
 
en
Meer informatie over het project, de proefvakken en het stappenplan van de uitvoering kunt u ook vinden op het Online Bezoekerscentrum.
 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
 

Bron: Combinatie Hof op Marken, woensdag 14 juni 2023

naar Marker Nieuws indexpagina