naar Marker Nieuws indexpagina
Gemaal De Poel is klaar voor de officiŽle ingebruikstelling

Aannemingscombinatie De Poel

Begin 2021 is begonnen met de bouw van het nieuwe Gemaal De Poel aan de N518. Afgelopen week is de hand gelegd aan de laatste werkzaamheden en donderdag 13 april wordt het officieel geopend (alleen voor genodigden).
 
Afgelopen week heeft de redactie wat foto's gemaakt vanaf de grond en zaterdag, met drone hulp van Chardy, wat foto's vanuit de lucht gemaakt van het nieuwe gemaal wat de waterhuishouding rond Monnickendam moet gaan reguleren.
 
Het oude gemaal De Poel, dat op ongeveer 200 meter ligt en ruim 100 jaar de Waterlandse boezem bemaalde, voldoet niet meer aan de huidige geldende veiligheidseisen om de wateroverlast in de achterliggende polder te voorkomen.
 
In droge periodes kan het nieuwe gemaal zoet water het gebied inlaten. Ook vissen kunnen in twee richtingen het gemaal passeren. Met het nieuwe gemaal is het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) klaar voor de toekomst.
 
Het nieuwe gemaal is gebouwd door aannemerscombinatie 'De Poel' (VOBI B.V. en Gebr. Beentjes GWW B.V.) in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Aannemingscombinatie De Poel

  Op de blauwe vlakken, komt het gedicht 'Visitekaartje'
     
Drone fotografie: Chardy van Riel

Bron: PepProductions, zondag 9 april 2023

naar Marker Nieuws indexpagina