naar Marker Nieuws indexpagina
Deze week start het aanbrengen van de 2e zandlaag in de proefvakken
Dijkversterking Marken / Stap 5
 
en
 Op dit moment zijn we nog druk bezig met het aanbrengen van de zinkstukken maar zodra dit is afgerond gaan we direct door met het aanbrengen van de volgende zandlaag bovenop deze zinkstukken.
 
Na het aanbrengen van de eerste zandlaag hebben we nauwkeurig in de gaten gehouden hoe de ondergrond zich heeft gedragen. Aan de hand van de monitoringsapparatuur die in de proefvakken staat hebben we hier een goed beeld van. Middels deze resultaten hebben onze geotechnisch specialisten hun goedkeuring gegeven om de volgende zandlaag aan te gaan brengen.
 
Wat merkt u hiervan?
We voeren de werkzaamheden op dezelfde manier uit als dat we de eerste zandlaag hebben aangebracht. Dit betekent dat alles vanaf het water wordt uitgevoerd om de hinder te beperken. Bij dit bericht zitten nog wat beelden van het aanbrengen van de eerste zandlaag zodat u kunt zien hoe dit toen is gegaan.
 
Alle werkzaamheden vinden binnen de werkbetonning plaats. De scheepvaart zal hier dus verder geen hinder van ondervinden.
 
Planning
 De werkzaamheden starten op 5 april. We zullen starten met het proefvak aan de Westkade en hier zijn we 2 dagen bezig zijn. Vervolgens gaan we door naar de Zuidkade. Ook hier verwachten wij 2 dagen bezig te zijn. Zoals altijd is de planning onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
 
Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
 Vragen / opmerkingen
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com
 
 
en
Meer informatie over het project, de proefvakken en het stappenplan van de uitvoering kunt u ook vinden op het Online Bezoekerscentrum.
 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 

Bron: Combinatie Hof op Marken, dinsdag 4 april 2023

naar Marker Nieuws indexpagina