naar Marker Nieuws indexpagina
Deze week start het aanbrengen van de zinkstukken
Dijkversterking Marken / Stap 4
Voor een stevige basis van de nieuwe dijk wordt een zinkstuk aangebracht op de zandlaag
 
en
Deze week start het aanbrengen van de zinkstukken
 
Momenteel zijn we nog druk bezig met het afronden van het aanbrengen van de verticale drainage in het proefvak aan de Zuidkade. Hier verwachten we aan het einde van deze week mee klaar te zijn. Ondertussen zijn we ook al gestart met de voorbereidingen voor het aanbrengen van de zinkstukconstructie.
 
Zinkstukken zijn in elkaar gevlochten matten van wilgentenen, zogenaamde wiepen. Het zinkstuk is bedoeld als bodembescherming en tegelijkertijd om ervoor te zorgen dat het aan te brengen zand op zijn plek blijft liggen.
 
Wat merkt u hiervan?
Zoals u gewend bent voeren we ook deze werkzaamheden uit vanaf het water binnen de werkbetonning. Onze werkwijze houdt in wij op een ponton nabij het proefvak het zinkstuk fabriceren. Vanaf hier zal het met behulp van gps worden gepositioneerd en worden afgezonken met behulp van een deel van het stortsteen wat nu in de teen van het buitentalud ligt. Stap 4 van ons stappenplan laat zien hoe dit eruit ziet.
 
Planning
De werkzaamheden voor het aanbrengen van het zinkstuk worden deze week opgestart. Naar verwachting zijn we ongeveer een week per proefvak bezig. We beginnen aan het proefvak op de Westkade en wanneer deze gereed is gaan we naar de Zuidkade. Zoals altijd is de planning wel onder voorbehoud van de weersomstandigheden.
 
Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
 Vragen / opmerkingen
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com
 
 
en
Meer informatie over het project, de proefvakken en het stappenplan van de uitvoering kunt u ook vinden op het Online Bezoekerscentrum.
 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 

Bron: Combinatie Hof op Marken, vrijdag 17 maart 2023

naar Marker Nieuws indexpagina