naar Marker Nieuws indexpagina
Wie heeft ideeŽn voor een speciale jaarlijkse jeugd onderscheiding?
Vraag van burgemeester Van der Weele in haar column
 
Beste Waterlanders,
 
Dinsdag 26 april hebben zeven personen uit onze gemeente een Koninklijke onderscheiding ontvangen. In een volle raadszaal werden deze hardwerkende vrijwilligers in het zonnetje gezet. Stuk voor stuk mensen met een groot hart en enorme inzet voor de samenleving.
 
Jeugd onderscheiding
Het idee kwam bij mij op om te bekijken of we volgend jaar wellicht iemand in de leeftijd tot 25 jaar een speciale jeugd onderscheiding te kunnen geven. IdeeŽn hoe we dit ten uitvoer kunnen brengen ontvang ik graag op burgemeester@waterland.nl.
 
Koningsdag en de Bevrijding
Wat was het een verademing om weer volop Koningsdag en de Bevrijding te kunnen vieren. De Oranje comitťs in de kernen hebben hun programma weer volop in werking gezet. Prachtig om voor mij voor het eerst mee te maken hoe Waterland haar feesten viert. Ik heb er enorm van genoten. We weten weer wat we in de twee jaar pandemie gemist hebben: het contact met elkaar!
 
Herdenkingen
De herdenkingen hadden dit jaar een extra lading met een oorlog dichtbij, in OekraÔne. Ik hoop dat wij ons altijd verbonden kunnen blijven voelen. Dat doen we zelf, door naar elkaar om te kijken maar ook door onvrijheid en afwijzing te herkennen en te benoemen.
 
De landelijke overheid heeft ook ons als gemeente opgeroepen om het aantal verblijfplekken voor OekraÔners te verhogen. We zetten ons in om op het handbalveld op het sportpark Markgouw, na de zomer, tijdelijk woonunits te plaatsen waar we OekraÔense vluchtelingen kunnen opvangen. Veel dank aan de handbalvereniging voor dit aanbod!
 
Ik hoop dat u geniet van het mooie, maar voor de boeren droge weer! Ook is het vaarseizoen weer begonnen. De bootjes mogen weer te water en we kunnen weer fijn recreŽren in de prachtige wateren waar onze gemeente zo bekend om staat. Laten we er een fijn vaarseizoen van maken voor alle gebruikers, aanwonenden en de natuur.
 
Hartelijke groet,
 
Marian van der Weele
Burgemeester
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 12 mei 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina