naar Marker Nieuws indexpagina
Deen Marken sluit haar deuren (interviews)
Op donderdag 4 november sloot Deen Marken rond 17.00 uur voor de laatste keer haar deuren. Dinsdag 16 november zal om 16.00 uur op dezelfde plek een Albert Heijn supermarkt worden geopend.
 
De dagen voorafgaande aan de sluiting was er een leegverkoop bij Deen Marken. Bijna het gehele assortiment kon met 50% korting worden gekocht, en dit zorgde ervoor dat er de laatste dagen van supermarkt Deen op Marken lange rijen voor de kassa stonden. De inwoners van Marken haalden nog snel de laatste boodschappen voordat zij pas op 16 november weer gebruik kunnen maken van een supermarkt op Marken.

De allerlaatste klant was Anoek Zeeman-Olie. Uit handen van het Deen-personeel kreeg zij naast de laatste kassabon van Deen Marken ook een bos bloemen overhandigd. Toen zij als laatste klant de winkel had verlaten sloot winkelcoördinator John Huisbrink de deur definitief.

In de tussenliggende periode zorgt Albert Heijn voor een gratis pendelbus voor 8 personen die dagelijks 4 keer naar de Albert Heijn in Monnickendam rijdt. Inschrijven voor de pendelbus kan via de Eilandraad.
 
Data resumé:
woensdag 24 februari 1971 : opening Centra winkel aan de Buurterstraat
donderdag 23 juni 2005 : Deen opent z'n deuren aan de Buurterstraat
woensdag 26 september 2007 : Deen opent z'n deuren aan de Boxenring
donderdag 4 november 2021 : Deen sluit z'n deuren aan de Boxenring
dinsdag 16 november 2021 : Albert Heijn opent z'n deuren aan de Boxenring
Camera & interviews : Patty de Jong / slotbeelden : Pieter Pereboom
Montage : Nico Oussoren

Bron: Omroep PIM, zondag 7 november 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina