naar Marker Nieuws indexpagina
Laatste keer boodschappen doen bij Deen voordat het Albert Heijn wordt
 En toen werd het vijf uur en sloot winkelcoördinator John Huisbrink de deur definitief als Deen op Marken
 
 De schappen raken donderdagmiddag al leger en leger, het einde van het tijdperk Deen op Marken is in zicht. Aan het eind van de dag rond 17.00 uur sluit winkelcoördinator John Huisbrink de deuren. Op dinsdag 16 november om 16.00 uur opent de supermarkt aan de Boxenring als Albert Heijn, met het allernieuwste concept.
 
Woensdag en donderdag was er een ‘leegverkoop’ bij de Deen op Marken. Het grootste gedeelte van het assortiment had 50% korting, uitgezonderd alcoholhoudende dranken, hier zit 25% korting op, postzegels, tabak, babyvoeding type 1 en overige door de wet verboden artikelen. Vanmiddag vanaf 13.00 uur ging de korting zelfs van 50% naar 75%.
 
De dorpsgenoten die nog even snel langs komen wippen in de supermarkt, groeten elkaar al vriendelijk bij de ingang. Onderling wordt er gesproken over de laatste keer boodschappen doen bij ‘hun Deen’. Al stonden er de afgelopen dagen wel lange rijen voor de kassa met deze tijdelijke ‘uitverkoop’ van de supermarkt.
 
Het zijn de laatste uurtjes voordat de deuren definitief gesloten worden. De een vindt het een nostalgisch moment, de ander heeft er simpelweg geen gevoel bij. “Als we op Marken maar een supermarkt houden”, dat vinden de meeste klanten het belangrijkste. ,,Het is even kijken wat ze nog hebben, want de schappen zijn zo’n beetje leeg”, geeft een klant aan op donderdagmiddag.
 
De voorlaatste klant was Frans Boes. Door het gezellige tumult bij de uitgang, vergat hij bijna ‘te betalen’. De allerlaatste klant was Anoek Zeeman-Olie. Zij kreeg behalve de laatste kassabon van Deen Marken, ook een bos bloemen overhandigd door het Deen personeel.
 
En toen werd het vijf uur en sloot winkelcoördinator John Huisbrink de deur definitief als Deen op Marken.
 
  Buiten staan de containers al klaar voor de verbouwing  
    John en Thomas signeren de 'Albert Heijn flyer'
Bij de laatste keer winkel bij Deen, mocht je het mandje meenemen    
De voorlaatste klant was Frans Boes    
Frans Boes komt terug om nog te betalen En toen werd het 17.00 uur Anoek arriveert bij de kassa
  Een bos bloemen & een kassabon voor de laatste klant  
     
           

Bron: PepProductions, donderdag 4 november 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina