naar Marker Nieuws indexpagina
Marian van der Weele nieuwe voorzitter KNRM station Marken
Secretaris Trijntje Boes overhandigt de sleutel van het Marker boothuis aan de nieuwe voorzitter
Alle reddingstations van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hebben niet alleen schippers en opstappers, maar ook een plaatselijke commissie. Luzette Kroon, de vorige voorzitter van KNRM station Marken, heeft reeds in besloten kring afscheid genomen. Zij heeft de functie tot en met september jongstleden vervuld. Maandagavond is ze opgevolgd door Marian van der Weele.
 
Het is bij de KNRM traditie, dat bijna alle burgemeester van de gemeente, waar het reddingstation onder valt, de voorzitters functie vervult. Luzette Kroon heeft op vrijdag 31 januari 2020 afscheid genomen als burgemeester van de gemeente Waterland, waar Marken onder valt. Zij is per 1 februari 2020 benoemd als dijkgraaf van Wetterskip Fryslân.
 
Waterland moest vervolgens op zoek naar een nieuwe burgemeester en deze werd gevonden in de persoon van Marian van der Weele. Zij werd op donderdag 11 maart 2021 tijdens een buitengewone raadsvergadering benoemd tot nieuwe burgemeester van de gemeente Waterland.
 
Door de coronamaatregelingen liep de aanstelling van de nieuwe voorzitter van KNRM Marken vertraging op. Maar afgelopen maandagavond, tijdens een bemanningsvergadering in het boothuis, kon mevrouw Van der Weele officieel worden aangesteld als de nieuwe voorzitter van het KNRM reddingstation op het schiereiland.
Foto's Frank Schouten
         

Bron: PepProductions, dinsdag 12 oktober 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina