naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - Real Sranang (oefenwedstrijd)
Seizoen 2021-2022, zaterdag 21 augustus 2021, uitslag 2-1
Kort wedstrijd verslag
Na ruim 10 maanden, zaterdag 10 oktober 2020 Jong Holland uit, kon er vandaag weer gevoetbald worden. In deze eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen 2021-2022 is de (onbekende) tegenstander Real Sranang, dat uitkomt in de zaterdag 4e klasse E (KNVB West 1).
 
Marken begon redelijk aan deze eerste oefenwedstrijd met behoorlijk veldspel en diverse mogelijkheden om de score te openen. Pas na een klein kwartiertje spelen waren de gasten dreigend voor de goal van Yort Willems. De thuisploeg kwam in de 16de minuut op een verdiende voorsprong, toen Youran Burggraaf uit een prima opgezette aanval de bal binnen tikte 1-0. Halverwege laste scheidsrechter Boot een drinkpauze in waarna het spelbeeld van een redelijk voetballend Marken gewoon verder ging. Na een goed halfuur spelen kwam Patrick Bond bijna tot scoren maar zijn schot ging rakelings voorlangs. In de 40ste minuut zette Amine Aboutaleb met een schitterend schot in de kruising de 2-0 op het scorebord. De gasten kregen in de slotfase nog een mogelijkheid maar tot score kwamen zij niet. Al met al een redelijke eerste helft met goed verzorgd veldspel en veel mogelijkheden maar te weinig gescoord.
 
Na de rust bracht trainer Ron van der Velde zes verse krachten in het veld om ook de nodige speelminuten in de benen te krijgen. Dit kwam het getoonde spel van voor de pauze niet ten goede en werd er, van beide kanten, niets meer voor de doelen gecreŽerd. In de 68ste waren de gasten dichtbij de aansluitingsgoal toen ze alleen voor de keeper kwamen. Een kwartier voor tijd viel deze wel uit een diagonaal schot 2-1. In de slotfase kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid iets aan de score te doen maar het bleef 2-1 voor de thuisploeg.
 
Marken speelt nog 26 en 28 augustus op het toernooi bij IVV en dinsdag 31 augustus thuis tegen De Meteoor ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.
 
Bekerwedstrijden:
Zaterdag 4 september 14.30 uur Monnickendam uit
Zaterdag 11 september 17.00  uur Kleine Sluis thuis
Zaterdag 18 september 17.00 uur Kolping Boys thuis
 
Zaterdag 25 september Start competitie: 14.30 uur HBOK thuis
 
Met vriendelijk sportgroet,
Ais Uithuisje sr.
Scheidsrechter Boot
Voorzitter Peereboom was de assistent scheidsrechter
Dit leverde geen doelpunt op

Bron: Aris Uithuisje sr., zaterdag 21 augustus 2021

 naar Marker Nieuws indexpagina