Karakteristieken & Foto's: Jong Holland - S.V. Marken
Seizoen 2020-2021, zaterdag 10 oktober 2020, uitslag 3-2
Luke de Waart in actie, terwijl de regen met bakken uit de lucht komt in Alkmaar
Op het wel zeer sfeerloze Sportpark Alkmaarder Hout, zonder publiek, en ook nog onder zeer slechte weersomstandigheden, gehele wedstrijd veel regen, werd er om even over drieën afgetrapt tegen Jong Holland. Bij Marken ontbraken er (te) veel basis spelers door diverse oorzaken. Hierdoor moest trainer Ron van de Velde toch wat knutselen met zijn opstelling. Tijs Klaver startte als rechtsback hierdoor ging Jeffrey Schilder naar de rechteraanvaller positie, Sebastiaan Peereboom in het centrum en Maurice Gerritsen rechts op het middenveld.

De thuisploeg was  binnen tien minuten spelen al dreigend met een afstandsschot die tot corner werd getikt. Een paar minuten later constateerde de jonge scheidsrechter van Hooff een  gestrekt been bij het uitverdediging en ging de bal op de stip. Dit “cadeautje” werd feilloos benut door Dianto Kuiper en stond de 1-0 al in de 13de minuut op het scorebord. Marken kreeg geen voet aan de grond in het eerste halfuur en kwam zelfs nauwelijks van de eigen helft. In deze fase was de thuisploeg de bovenliggende partij en kreeg een groot aantal corners te nemen zonder echte mogelijkheden te creëren. Pas na ruim een halfuur spelen was Marken dreigend waaruit twee corners kwamen zonder echte scoringsmogelijkheden. Jong Holland was in de 34ste minuut dichtbij een verdubbeling van de score maar de uitbraak werd uitstekend gestopt door Yort Willems. Hierbij leek hij geblesseerd te raken maar na een lange behandeling kon hij toch weer verder al was dit moeizaam. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog een vrije kopkans maar ook nu liet de keeper van Marken zich niet verrassen. Na “maar” 3 minuten blesuretijd floot de jonge scheidsrechter van Hooff voor de pauze en konden we terug kijken op een zwakke eerste helft van Marker zijde waarin vrijwel niets aanvallend gecreëerd was.

Na de thee bleef Maurice Gerritsen achter in de kleedkamer en kwam Dominic Zeeman in het veld. Sebastiaan Peereboom schoof een linie naar voren en Dominic Zeeman centraal achterin. Maar het was de thuisploeg die in de 4de minuut na de thee volledig vrij voor de goal kwam om de score te verdubbelen maar ook nu hield Yort Willems stand. Hierna een korte periode van droogte maar al snel begon het weer volop te regenen wat het spel uiteraard niet ten goede kwam. Nadat eerst twee mogelijkheden van de thuisploeg onbenut waren gelaten kwamen zij in de 57ste minuut op een 2-0 voorsprong. Volledig vrijgelaten kon Dianto Kuiper vanaf zo’n 20 meter afstand de bal in de uiterste hoek onhoudbaar binnen schieten. Ook nu kwam Marken niet aan voetballen toe en was de thuisploeg de meest dreigende partij. Pas na ruim een halfuur spelen na de thee was Marken met een diagonaal schot voorlangs van Niek van Diepen iets dreigend voor de goal van Jong Holland. Een kleine tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd de wedstrijd in feite definitief beslist. Bij een diepe bal van Jong Holland kwam de keeper van Marken onnodig ver uit zijn goal en kon de bal uiteindelijk door Johan Martin Jongejan in het lege doel worden geschoten 3-0. Hierna leefde Marken wat op en schoot Nicky Roele van dichtbij de 3-1 tegen de touwen. In de slotfase werd eerst nog Melvin Uithuisje in het veld gebracht voor Roy Honingh voordat Luke de Waart in de 90ste minuut de 3-2 en tevens eindstand van zeer dichtbij binnen schoot. Na vrijwel geen extra tijd te hebben bijgetrokken, ondanks de vele wissels, floot de scheidsrechter voor het einde van deze wel zeer teleurstellende wedstrijd, al doet de 3-2 eindstand anders vermoeden.

Deze wedstrijd, en natuurlijk waren de weersomstandigheden niet best en ontbraken er veel basisspelers, valt onder de categorie “collectief” falen. Met uiteindelijk een terechte nederlaag !!

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn op het programma aanvang 14.30 uur, ook dan weer zonder publiek.