naar Marker Nieuws indexpagina
Rotary Monnickendam zamelt € 13.000 in voor KNRM Marken
Een fantastische bijdrage voor de aanschaf van nieuwe overlevingspakken
V.l.n.r. Dirk Jan van Geemen, Luzette Kroon, Jan Zetzema (Rotary M'dam) en Frans Evers (Rotary M'dam)

Zoals elk jaar organiseerde Rotary Monnickendam ook deze decembermaand de ‘Sterren Stralen’ actie voor het goede doel. Anders dan andere jaren koos de club, vanwege de beperkende maatregelen, voor een decemberactie op afstand. Op dinsdag 22 december werd de opbrengst daarvan bekend gemaakt.
 
De afgelopen anderhalve maand zijn de leden van Rotaryclub Monnickendam aan de slag gegaan met de verkoop van unieke Waterlandse verjaardagskalenders. De kalender werd door de club in eigen beheer gemaakt, met behulp van prachtige foto’s die door de leden van Fotocommunity Waterland gratis ter beschikking waren gesteld. De kalenders werden aan vrienden, familie, bekenden en bedrijven verkocht voor een tientje per stuk en vonden gretig aftrek. Honderden kalenders vlogen over de toonbanken bij bedrijven die deze voor het goede doel verkochten en ook menig medewerker vond een kalender in het kerstpakket.
 
Overhandiging
Voor de overhandiging kwamen vrijwilligers van Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) station Marken met de reddingboten 'Frans Verkade' en 'Hendrik Jacob' over de Gouwzee aangevaren, om aan te leggen in de binnenhaven. Onder de Rotary kerstboom aan de Middendam vond de overhandiging plaats. Dirk Jan van Geemen, jaarvoorzitter van Rotaryclub Monnickendam, overhandigde hier de cheque aan Luzette Kroon, voorzitter van KNRM station Marken. Dankzij diverse sponsoren, de verkoop van kalenders en een bijdrage van Rotary Foundation in de vorm van een 'District Grant'(*), kon een bedrag van maar liefst € 13.000 overhandigd worden. Een fantastische bijdrage voor de aanschaf van nieuwe overlevingspakken, zodat de vrijwilligers van het station het water op kunnen om veilig en verantwoord hun reddingswerkzaamheden uit te voeren. De bekendmaking kon rekenen op luid applaus van de aanwezige vrijwilligers en als bedankje overhandigde Luzette een echte KNRM muts die inmiddels alle Rotaryleden van de club heeft bereikt.
 
Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. Rotary Club Monnickendam bestaat uit 37 leden en komt normaal gesproken wekelijks op dinsdagavond van 18.00-20.00 uur bijeen.
 
(*) 'District Grants' zijn Grants die fondsen verstrekt voor locale en internationale service-projecten die in lijn zijn met de missie van de Rotary Foundation - world understanding, goodwill and peace -.

           

Bron: Rotary Monnickendam, dinsdag 22 december 2020

naar Marker Nieuws indexpagina