naar Marker Nieuws indexpagina
Opbrengst Rotaryclub Monnickendam voor overlevingspakken KNRM Marken

Jaarlijks redden 1.400 professioneel opgeleide vrijwilligers meer dan 4.000 mensen op zee en het ruime binnenwater. Van de reddingen op de Gouwzee en het Markermeer worden er ongeveer 100 per jaar verzorgd door KNRM station Marken. Goed materiaal en materieel is een vereiste. En daarom komt de opbrengst van de ‘Sterren Stralen’ actie van Rotaryclub Monnickendam dit jaar ten goede aan overlevingspakken voor het lokale KNRM station.
 
Overlevingspakken zijn voor KNRM station Marken onontbeerlijk om reddingen op het water van Gouwzee en Markermeer veilig uit te kunnen voeren. Jeroen van Oostrom, plaatsvervangend schipper van het station: ‘Overlevingspakken kosten ongeveer € 1.750 per stuk. Dat lijkt veel geld, maar ze worden in Engeland op maat gemaakt en zijn uiteraard waterdicht. Daarnaast hebben ze voldoende drijfvermogen en zijn ze heel goed geïsoleerd, zodat we niet onderkoeld raken als we in het water terechtkomen bij een redding.’
 
De bijdrage van Rotaryclub Monnickendam is heel welkom: ‘De KNRM krijgt geen overheidssteun en is daarom geheel afhankelijk van giften en donaties. Daarom zij we heel blij met deze actie. Er hebben zich na een oproep op Marken vier nieuwe, jonge redders aangemeld en die hebben uiteraard ook zo’n pak nodig om het vrijwilligerswerk goed en veilig te kunnen doen.’
 
Waterlandse verjaardagskalender
Om geld in te zamelen voor KNRM Station Marken verkoopt Rotaryclub Monnickendam speciale Waterlandse verjaardagskalenders. Foto Community Waterland heeft hieraan bijgedragen door prachtige Waterlandse natuurfoto’s ter beschikking te stellen en de kalender is door de Rotaryclub zelf ontwikkeld.
 
Verkooppunten
De kalender kan op Marken worden gekocht bij:
Bistro Cafetaria 'De Verkeerde Wereld', Buurterstraat 20
Schoonheids instituut 'Beauté Pour Vous', Kerkbuurt 90
In de winkel van Marker Streekproducten, Oosterpad 2
 
In Monnickendam is de kalender verkrijgbaar bij:
NiMO Boek, Kerkstraat 53
• Havenkantoor van Jachthaven Waterland, Galgeriet 5
 
 Ook in Purmerend is een verkooppunt bij AllOffice Kuipers, Newtonstraat 30.
 
De kalender is tot slot nog te bestellen bij de Rotaryclub zelf. Stuur daarvoor een e-mail naar knrm@rcmonnickendam.nl.
 
Kerstboom aan de Middendam
Ook onderdeel van de Sterren Stralen actie is de inmiddels beroemde grote kerstboom aan de Middendam in Monnickendam. Hoofdsponsor van de boom is dit jaar Jachthaven Waterland. Dankzij de onbezoldigde hulp van Prins Transport, ETB Ronday BV, GC Verweij & Zn., Van Geemen, Leguit+Roos en het vernieuwde stalen frame van MultiMetaal staat er ook dit jaar weer een prachtige boom. Als Sinterklaas het land verlaat, worden de lichtjes aan gedaan.
 
Over Rotary
Rotary International is `s werelds oudste organisatie van serviceclubs en omvat ruim 35.000 clubs in 200 landen. De ruim 1,2 miljoen leden van deze serviceclubs vormen een wereldomvattend netwerk van zakelijke en professionele leiders die vrijwillig hun tijd en talenten geven om de maatschappij waarin zij leven te dienen. RC Monnickendam bestaat uit 37 leden en komt normaal gesproken wekelijks op dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur bijeen.

           

Bron: Rotary Monnickendam, woensdag 2 december 2020

naar Marker Nieuws indexpagina