Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - WV-HEDW (KNVB districtsbeker)
Seizoen 2020-2021, zaterdag 5 september 2020, uitslag 1-4
  Na een lange periode, zaterdag 15 februari 2020, weer eens een thuiswedstrijd op zaterdagmiddag 14.30 uur. Tegenstander vandaag in de 2de ronde van het bekertoernooi was eerste klasser WV-HEDW uit Amsterdam. Een sterke maar goed voetballende tegenstander voor Marken in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Bij Marken ontbraken t.o.v. vorige week Erik Teerhuis en Ramon Veerman maar startte in de basis Jeffrey Schilder en Mohammed el Boughlali. Ook Stephan Plat was weer van de partij al bleef hij weliswaar de gehele wedstrijd nog op de bank. In de inmiddels bekende 4-3-3 formatie speelde Sebastiaan Peereboom kort voor de verdediging en had de goed spelende Patrick Bond een vrije rol op het middenveld.

De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg met Luke de Waart uit een diepe bal van Roy Honingh en een vrije trap van 20 meter recht voor het doel die tot corner werd getikt. Nadat eerst Ywan Blijleven een schot van dichtbij met de voet tot corner had verwerkt kwam Marken in de 12de minuut op een voorsprong. Uit een assist van Mohammed ronde Luke de Waart op randje buitenspel met een schuiver prima af 1-0. De wedstrijd verliep verder in een hoog tempo met veel kleine overtredingen en werd Marken toch geleidelijk aan steeds meer terug gedrukt zonder dat daar kansen uit ontstonden. Nog net binnen het halfuur spelen kwamen de gasten bijna op gelijke hoogte toen na balverlies van de verder goed spelende Niek van Diepen zij alleen voor de keeper van Marken verschenen maar die uitstekend redde. De wedstrijd bleef stevig maar het aanzien meer dan de moeite waard al zette WV-HEDW steeds meer druk naar voren wat resulteerde in een lob in de 32ste minuut over een leeg doel. Een minuut of vijf voor de thee waren ze weer dichtbij de gelijkmaker uit een vrije trap vanaf de linkerkant die bij de 2de paal net naast werd gewerkt. Marken ging met een magere maar mooie voorsprong naar de kleedkamer om zich voor te bereiden voor het tweede bedrijf.

Marken kwam na de thee ongewijzigd in het veld maar bij WV-HEDW kwamen er twee verse spelers te weten Tim Correia en Kick van Aelst de ploeg versterken. En dat bleek een gouden greep van de trainer van de gasten want binnen vijf minuten spelen was de wedstrijd gekanteld en beslist. Eerst in de 47ste minuut een aanval over links die prima werd afgerond door Tim Correia 1-1 en twee minuten later een penalty, overtreding van aanvoerder Tijs Klaver, die werd benut door Kick van Aelst 1-2. Tot overmaat van ramp werd een minuut later slecht uitverdedigen, bal door de midden, afgestraft door Boris Santen 1-3. Hiermee was de wedstrijd uiteraard gespeeld en beslist en werden de nodige wissels ingebracht. Eerst in de 57ste minuut Maurice Gerritsen voor Sebastiaan Peereboom en in de 65ste minuut Melvin Uithuisje voor Simon Tol. Halverwege het tweede bedrijf werd een foutje achterin simpel afgestraft door Boris Santen, zijn tweede goal, en stond de 1-4 en tevens eindstand op het scorebord. Ruim een kwartier voor tijd werd Dennis Kaars nog in het veld gebracht voor de niet al te fitte Mohammed el Boughlali. Het was verder gewoon een kwestie van uit spelen van de wedstrijd al schoot Roy Honingh in de slotfase nog wel op de paal en verscheen WV-HEDW alleen voor de keeper maar kwam ook nu Ywan Blijleven niet voorbij.

Zoals al eerder gememoreerd werd de wedstrijd in de eerste vijf minuten van het tweede bedrijf te snel beslist en dat was teleurstellend. Niet zozeer het verliezen van zo’n goed voetballende ploeg. Marken is door dit tweede verlies in dit bekertoernooi uiteraard uitgeschakeld en speelt volgende week nog thuis tegen zondag tweede klasser S.V. Spartanen aanvang 17.00 uur