Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - AMVJ
Seizoen 2019-2020, zaterdag 15 februari 2020, uitslag 1-2
In het duel tegen de koploper van dit moment ontbraken er nogal wat spelers bij Marken door diverse oorzaken zoals Patrick Bond, Jeffrey Schilder, Cornelis Vlasbloem en Arno Boes. René Commandeur was weer van de partij na zijn twee wedstrijden schorsing.  Hierdoor moest de trainer van Marken wel wat schuiven met enkele poppetjes, maar veel veranderde er niet aan de spelopvatting.

Marken startte met de harde wind in de rug, wat niet altijd een voordeel is, en er ontwikkelde een wedstrijd in hoog tempo waarin de thuisploeg niets onderdeed voor de gasten uit Amsterdam. AMVJ kwam al wel snel, 11de minuut, op een 0-1 voorsprong. Een scherpe voorzet vanaf de achterlijn werd door Rene Boer middendoor het doel binnen geschoten. Een kleine tien minuten later werd eerst een bal door een eigen verdediger net naast gewerkt maar gevolgd door een prima aanval van Marken. Een voorzet vanaf de linkerkant door Simon Tol werd met moeite tot corner gekopt. Door het vele oponthoud, vermeende lichte blessure gevallen AMVJ, kwam de wedstrijd niet echt los en werden er vrijwel geen mogelijkheden voor de beide doelen gecreëerd. Marken kwam in de slotfase iets meer onder druk maar uit een diepe bal schoot René Commandeur in het zijnet. Het slotakkoord was voor de gasten toen zij van afstand net naast schoten. Na 4 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor de thee en konden we terug kijken op een redelijk eerste bedrijf waarin Marken met hard werken overeind bleef.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en nu hadden de gasten de wind in de rug. Binnen 4 minuten spelen was de wedstrijd bijna beslist maar met twee miraculeuze reddingen van keeper Jeffrey Koreman hield hij Marken in de wedstrijd. Een minuut of vijf later was Marken dreigend toen Luke de Waart maar net over kopte uit een voorzet van René Commandeur. Precies na een uur spelen onderscheidde Jeffrey Koreman zich andermaal toen hij de bal ternauwernood voor of op de lijn kon stoppen. Even later was het weer de beurt aan de thuisploeg maar bij de vrije trap vanaf de rechterkant was er niemand voor de goal om af te ronden. In de 65ste minuut werd het harde werken van Marken dan toch eindelijk beloond, nadat Ramon Veerman de bal niet langs de keeper kreeg, was het Luke de Waart die in tweede instantie de bal binnen schoot 1-1. Korte tijd later had Marken zelfs op een voorsprong kunnen komen maar het diagonale mislukte schot van Simon Tol ging voorlangs.  AMVJ was in deze fase ook nog een keer dreigend en uit een voorzet van Simon Tol kwam René Commandeur net iets tekort. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te komen, wat ook verdiend zou zijn geweest, maar niets was minder waar. Een wat ongelukkige overtreding net binnen het zestienmetergebied door Sebastiaan Peereboom werd terecht bestraft met een penalty. Dit buitenkansje in de 82ste minuut werd door Tim Wulffraat benut en zo stond AMVJ met 1-2 voor. In de slotfase kwam Melvin Uithuisje nog in het veld voor Sebastiaan Peereboom maar aan de uitslag veranderde niets meer. Ook in het tweede bedrijf telde de scheidsrechter een kleine 4 minuten extra tijd bij maar helaas stond de thuisploeg wederom met lege handen.

Er was keihard gewerkt gedurende de gehele wedstrijd voor een beter resultaat, en een punt was zeker terecht geweest. Jeffrey Koreman werd terecht als man van de wedstrijd gekozen vanwege zijn reddingen, maar de gehele ploeg verdiend een pluim vanwege de inzet en werklust. Over drie weken gaat de competitie weer verder met de uitwedstrijd tegen EDO.