naar Marker Nieuws indexpagina
Pieter Korstman benoemd tot Erelid van ‘Marker Museum’
Op gepaste afstand poseren bestuursleden van de Vereniging 'Historisch Eiland Marken' rond Pieter Korstman voor het Marker Museum
 
Pieter Korstman is afgelopen zaterdag benoemd tot Erelid van de Vereniging ‘Historisch Eiland Marken’, de vereniging welke het Marker Museum beheert en exploiteert. Hij kreeg op de Kerkbuurt, nabij het museum, op gepaste RIVM afstand, de oorkonde uitgereikt door voorzitter Cor Visser. Tijdens een reguliere bestuursvergadering op maandag 2 maart jongstleden, heeft het bestuur dit besluit geaccordeerd.
 
Het was oorspronkelijk de bedoeling om de heer Korstman te benoemen tijdens de geplande officiële opening op zaterdag 21 maart jongstleden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Voorlopig is en blijft het museum op Marken gesloten.
 
De reden voor het erelidmaatschap werden tijdens een korte toespraak van voorzitter Visser uitgelegd. ”Je bent een verwoed verzamelaar en je kennis van de Marker historie en van antieke zaken zoals aardewerk, porselein, tegeltjes, schilderijen, huishoudelijke attributen van Marken en dergelijke is van grote waarde voor ons museum. We kunnen altijd een beroep op je doen, want je draagt ons museum een warm hart toe. Mede door jouw bemiddeling hebben wij een prachtige collectie schilderijen weten op te bouwen”, aldus Visser. Korstman was ook de voorganger van Visser. Visser heeft op 24 februari 2018 de voorzittershamer overgenomen van Korstman.
 

Bron: PepProductions, zaterdag 16 mei 2020

naar Marker Nieuws indexpagina