naar Marker Nieuws indexpagina
Cor Visser nieuwe voorzitter Marker Museum
'Vereniging Historisch Eiland Marken'
Cor Visser (rechts) bedankt Pieter Korstman voor negen jaar voorzitterschap
Zaterdag vond de jaarlijkse jaarvergadering plaats van de Vereniging Historisch Eiland Marken in dorpshuis ‘Het Trefpunt’ op Marken. Deze vereniging beheert het Marker Museum. In deze vergadering is voorzitter Pieter Korstman, na negen jaar, afgetreden en opgevolgd door Cor Visser, welke secretaris was en nu is ‘doorgeschoven’ binnen het bestuur.
 
Voor de doorgeschoven Cor Visser, moest een nieuwe secretaris worden gezocht en deze is gevonden in de persoon van Agnes Kes.
 
Het dagelijks bestuur bestaat vanaf heden uit: voorzitter - Cor Visser, secretaris - Agnes Kes en penningmeester - Kees Schouten.
 
Voor de pauze was er een ‘echte’ vergadering. Na de pauze vertoonde Thijs Adriaans een door hem zelf gemaakte film (zie onder) over de Marker klederdracht. Daarna was er een presentatie van Margreet Beemsterboer over Marker handwerken aan de hand van een door Marcella van Oost gemaakte handwerkrol. Tenslotte werd er uniek fotomateriaal over de ‘Hooitijd op Marken’ vertoond.
 
Vanaf zaterdag 24 maart aanstaande opent het Marker Museum aan de Kerkbuurt op Marken weer z’n deuren voor de nieuwe tentoonstelling “Hooitijd op Marken”.
 
Voor meer info kunt u terecht op www.MarkerMuseum.nl
De jaarvergadering Marcella van Oost, Thijs Adriaans en Margreet Beemsterboer

Bron: PepProductions, zaterdag 24 februari 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina