naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland sluit toegangswegen voor motoren en parkeerterreinen af
Van donderdag 9 april 23.59 uur tot dinsdag 14 april 12.00 uur
 
Op verzoek van de gemeente Waterland heeft de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland een aanwijzingsbesluit genomen om dit paasweekend sommige toegangswegen van Waterland af te sluiten voor motoren. Deze maatregelen zijn nodig omdat het afgelopen weekend al erg druk was in de kernen van Waterland en de verwachting is dat het dit paasweekend nog drukker wordt. Door de grote toestroom van motoren kon de 1,5 meter afstand niet gehandhaafd worden door de combinatie wandelaars, groepen fietsers en motorrijders.
 
Burgemeester Sicko Heldoorn: “Om het coronavirus in te dammen is het houden van afstand essentieel. Met het afgelopen mooie weekend nog vers in het geheugen en het paasweekend op komst weten we welke plekken populair zijn, en waar het op een gegeven moment onmogelijk is om nog anderhalve meter afstand te kunnen houden. Daarom hebben we besloten om parkeerterreinen af te sluiten en sommige toegangswegen voor motoren. Veel mensen bij elkaar is op dit moment nog steeds een risico voor uw eigen gezondheid én zorgt voor overbelasting van onze ziekenhuizen. Daarom doen we er alles aan om drukte te voorkomen, en we rekenen daarbij op uw medewerking. We weten inmiddels allemaal dat anderhalve meter de afspraak is, dus zullen onze handhavers ook ingrijpen en een boete uitschrijven als u zich niet aan de maatregelen houdt.”
 
Wegafsluitingen voor motoren
De Waterlandse Zeedijk vanaf Uitdam tot aan Volendam wordt afgesloten voor motoren. Dit gebeurt door de Waterlandse toegangswegen aan de oostzijde van de N247 af te sluiten. En hetzelfde te doen bij de ingang via de Hoge Dijk in Katwoude aan de zijde van Volendam en de komgrens Uitdam aan de zijde van Amsterdam.
 
Drie parkeerplaatsen afgesloten
De gemeente sluit ook drie parkeerplaatsen om de auto’s van dagjesmensen te weren.
 
1) De parkeerplaats van Marken
2) de parkeerplaats Nes (bij windmolens Marken) en
3) het tussenliggende weggedeelte tussen deze twee parkeerplaatsen
zijn afgesloten voor auto’s en motoren.
De vier parkeerplaatsen van het recreatiegebied Hemmeland Monnickendam zijn ook afgesloten.
 
Aanvullende informatie vanuit de Gemeente Waterland: het parkeerterrein is wel toegankelijk voor Marker bewoners en bezoekers van Markers met een bezoekerspas. Zij kunnen het parkeerterrein op via de ventweg richting de Kets. De paaltjes zullen worden verwijderd.
 
Lang paasweekend afgesloten
De maatregelen van zowel de wegafsluitingen voor motoren als de parkeerterreinen zijn van kracht van de nacht van donderdag 9 april 23:59 uur en duren tot dinsdag 14 april 12:00 uur. De maatregelen worden door middel van borden aangegeven en bij de parkeerterreinen door hekken en andere fysieke maatregelen. Er worden ook handhavers en verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden. De maatregelen gelden niet voor bestemmingsverkeer.
 
Voor meer informatie en luchtfoto’s waar aangegeven staat welke stukken weg voor motoren zijn afgesloten en welke parkeerterreinen kijk op www.waterland.nl/corona.
 
Foto's : Pep

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 9 april 2020

naar Marker Nieuws indexpagina