naar Marker Nieuws indexpagina
Geslaagd Bull Shit Bluesband jubileum in Trefpunt op Marken

Dorpshuis Het Trefpunt aan de Kerkbuurt op Marken was ‘the place to be’ voor vele blues liefhebbers op Marken en ver daar buiten. De ‘Bull Shit Bluesband’ (BSB) bestond begin september vijfendertig jaar en dat werd afgelopen zaterdag gevierd met een vier uur durend optreden onder de titel ’35 Years Reunion Gig 2018’.
 
Beren-Popfestival
Het begon allemaal op het allereerste Beren-Popfestival georganiseerd op 10 september 1983 door de Stichting Marker Jongeren. Hiervoor werden Marker bandjes gezocht. Daar de spoeling dun was, werd Klaas de Groot, op dat moment bandloos, gevraagd of hij voor deze gelegenheid een bandje kon formeren …. de Bull Shit Bluesband was geboren! Aanvankelijk was het de bedoeling, dat het bij dit eenmalige optreden zou blijven, maar iedereen weet inmiddels dat dat niet is gebeurd.
 
De Bull Shit Bluesband bestaat anno 2018 uit Klaas de Groot (zang/gitaar), Jan Pieter Schouten (basgitaar), Pieter Kes (saxofoon), Cees Borg (gitaar) en Jason Borg (drums). Zaterdag ondersteunde Nick Springer de BSB op keyboard
 
Expositie
De band heeft al die jaren een goed archief bijgehouden, want er was een complete expositie van het wel en wee gedurende al die jaren van de bluesband uit Marken. Niet alleen in de hal, maar ook in de zaal en aan het podium hingen vele foto’s, flyers, aankondigingen van de jarige band.
 
Ook werd stil gestaan bij personen die de band in al die jaren zijn ontvallen : Klaas Hollander (Niko), Kees Kaars, Martin Zeeman, André Montauban en Willem Brama. De band sloot de avond af met een song van Bob Dylan uit 1964 “The Times They are a Changing”. En zo kwam er een einde aan een mooie bluesavond op Marken.
 
Omroep PIM
De locale Omroep PIM heeft met drie camera's het gehele optreden vastgelegd. Dit zal binnenkort via de bekende kanalen te zien zijn.

 Een historie overzicht van de Bull Shit Bluesband (door Klaas de Groot) 

Bron: PepProductions, zondag 4 november 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina