naar Marker Nieuws indexpagina
Bull Shit Bluesband 35 Years Reunion Gig 2018
Zaterdag 3 november in Dorpshuis Het Trefpunt, aanvang 20.30 uur, gratis entree

 

 

 

 

Op 10 September 2018 was het precies 35 jaar geleden dat The Bull Shit Bluesband (B.S.B.) haar eerste optreden gaf in dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken.
 
1983
Op 10 september 1983 organiseerde de Stichting Marker Jongeren het allereerste Berenpop festival. Hiervoor werden Marker bandjes gezocht , daar de spoeling nogal dun was, werd Klaas de Groot, op dat moment bandloos, gevraagd of hij een bandje kon formeren voor deze gelegenheid.
 
Aanvankelijk was het de bedoeling dat het bij dit eenmalige gebeuren zou blijven.
 
Niets is minder waar, het optreden was zo’n succes, dat zij terstond geboekt werden voor het in november van dat jaar gehouden MoPop festival in Monnickendam en op meerdere festivals in de regio.
 
De muziek van de Bull Shit Bluesband
De vijftiger jaren, geent op de roots van de New Orleans, Texas- en Chicago blues, dat is waarschijnlijk de beste omschrijving voor de muziek van the B.S.B. Rhythm & Blues zoals die in de jaren vijftig gespeeld werd in de zuidelijke staten van Noord-Amerika.
 
Bull Shit Bluesband speelde op vele internationale festivals
De band speelde op vele internationale festivals in Nederland, Belgie, Duitsland en Engeland en stonden op podia met onder andere Eddie C Campbell, Flavium, Golden Earing, Billy ‘O’Haire, Harry ‘Cuby’ Muskee en Hans Dulfer.
 
1988
In 1988 was ze uitverkoren om een aantal optredens van de legendarische Amerikaanse blueslegende Robert Lockwood Jr. te begeleiden tijdens zijn Europese toernee. Lockwood, stiefzoon van de eveneens legendarische Robert Johnson, speelde met de allergrootste uit de bluesscene zoals, Otis Spann, Muddy Waters, Little Walter en B.B. King.
 
1991
B.S.B. verzorgde spetterende optredens tijdens het Purmerendse Hutspopfestival in 1988 en 1989 en het eerste Waterlands Bluesfestival in 1991.
 
1995
In 1995 waren zij een van de hoogtepunten tijdens de Dutch Blues & Boogie Night in de Amsterdamse Meervaart.
 
1997
In 1997 traden zij op voor de Koninklijke familie, tijdens het bezoek van de Koningin aan het voormalige eiland Marken.
 
In 1989 Bull Shit Bluesband op vinyl
In 1989 verscheen de band, samen met vijf andere bluesbands op vinyl met een tweetal nummers, “The Blues Number One”.
 
 
In 1996 Bull Shit Bluesband op CD
 
Kilik op het hoesje voor het complete hoesje
 
In 1996 verscheen hun eerste, lang verwachte cd “On Your Marks” op het Tramprecord label, welke zowel in binnen- als het buitenland zeer positief ontvangen werd dat een tweede persing niet lang op zich liet wachten. Hoewel The B.S.B. het kroegencircuit achter zich gelaten heeft, treed zij bij speciale gelegenheden nog wel op.
 
zaterdag 3 november 2018
Zo ook op zaterdag 3 november 2018, in samenwerking met de evenementencommissie van het Trefpunt, wordt die zaterdagavond stil gestaan bij het 35 jarig bestaan van de band.
 
De Blues Blues Band bestaat anno 2018 uit:
Klaas de Groot, zang / gitaar
Jan Pieter Schouten, basgitaar
Pieter Kes, saxofoon
Cees Borg, gitaar
Jason Borg, drums
 
Een foto expositie zal getoond worden over het wel en wee van de afgelopen 35 jaar.
 
De B.S.B. zal die avond optreden met een drie uur durende show, oud bandleden zullen meespelen maar er zal ook aandacht geven worden aan de nieuwe generatie. De avond zal afgesloten worden met een Allstar bluesjam. Nieuwsgierig geworden?
 
Kom dan zaterdag 3 november aanstaande naar dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken, aanvang 20.30 uur, zaal open 19.30 uur, toegang is gratis ! Parkeren op de gemeentelijke parkeerplaats en is vanaf 20.00 uur gratis.
 
Het Trefpunt ligt op 10 minuten lopen en wordt door middel van wegbewijzering duidelijk aangegeven.
 
Info :
Klaas de Groot, Kets 35, 1156 AW Marken
Telefoon (0299)-601783 / mobiel 06-11341433
 
 
Visit our facebook page

 

 

 

 

Bron: Klaas de Groot, vrijdag 26 oktober 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina