naar Marker Nieuws indexpagina
Speeltuin op Marken is weer netjes en klaar voor de winter!
Het bestuur en vele trouwe vrijwilligers van de Speeltuin op Marken
 
Het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en een handvol trouwe vrijwilligers, van jong tot oud, hebben afgelopen zaterdag de speeltuin aan de Zuiderzeeweg op Marken onder handen genomen. Deze najaarseditie van de speeltuinwerkdag stond in het teken van het winterklaar maken.
 
Ondanks een enkele regenbui waren de weersomstandigheden ideaal en gingen de vrijwilligers enthousiast aan de slag. De terugkomende begroeiing uit het hekwerk is verwijderd, het vrijgekomen groenafval is versnipperd, de valveilige ondergronden zijn onkruidvrij gemaakt en geŽgaliseerd en het voetpad is ontdaan van het aanwezige gras.
 
Daarnaast zijn de aandachtspunten uit het inspectierapport hersteld. De muziekbox van het kleine klimtoestel is tijdelijk verwijderd en het noodzakelijke (kleine) onderhoud aan de speeltoestellen is uitgevoerd. De speeltuin is weer netjes en klaar voor de winter!
 
Stichting ontving financiŽle bijdragen
Tijdens de najaar speeltuinwerkdag in oktober 2017 werd de Stichting Speeltuin Marken verrast met een mooie geldbijdrage van DEEN Supermarkten. Afgelopen mei kwam daar ook een mooie bijdrage van CoŲperatie Windenergie Waterland bij.
 
Nieuwe picknick tafel
Stichting Speeltuin Marken heeft met behulp van deze financiŽle bijdragen een nieuwe picknick tafel kunnen aanschaffen. Deze zomer is de picknick tafel afgeleverd en geplaatst. De tafel wordt goed gebruikt en is een welkome aanvulling op de sociale functie van de speeltuin. De speeltuin is naast een paradijs voor kinderen ook een ontmoetingsplaats voor vele ouders en grootouders.
 
met dank aan Pieter de Groot

Bron: PepProductions, zondag 28 oktober 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina