naar Marker Nieuws indexpagina
50 jaar gehuwden uitgenodigd op Waterlands gemeentehuis (video)
vrijdag 8 juni 2018 / Omroep PIM
Vorig jaar is de gemeente Waterland gestart met een nieuw initiatief: alle 50 jaar gehuwden uitnodigen in het gemeentehuis in Monnickendam. Dit jaar werden echtparen uitgenodigd die in 1968 in het huwelijksbootje waren gestapt. Veel echtparen gaven gehoor aan de uitnodiging en kwamen naar het gemeentehuis.
 
De burgemeester heette hen allen hartelijk welkom in een zaal in het gemeentehuis. Eerst was er koffie met gebak, en daarna wat te drinken. Terwijl de jubilerende echtparen genieten, spreekt de burgemeester mooie woorden. Zij houdt een fraaie opsomming van allerlei gebeurtenissen in dat jaar. Wist u nog dat in 1968 de eerste metro ging rijden in Nederland? In Memphis werd dominee Martin Luther King vermoord, Amerika twijfelt over het voortzetten van de oorlog in Vietnam, Nixon wint de verkiezingen in Amerika, de eerste Club van Rome komt bij elkaar, de Apollo 8 wordt gelanceerd, de Praagse Lente in Tsjecho-Slowakije, studentenstakingen in Frankrijk, Jan Janssen wint de Tour de France, Ada Kok wint Olympisch Goud, de Mammoetwet treedt in werking, de eerste uitzending van de Fabeltjeskrant, en Ajax wordt landskampioen. 

Alle bruidsparen werden van harte gefeliciteerd en met een bos bloemen keerde men weer huiswaarts. Een mooie groepsfoto wordt nagestuurd.
 

Bron: Omroep PIM, maandag 11 juni 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina