naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeentehuis Waterland gevuld met gouden echtparen (video)
vrijdag 15 december 2017 / Omroep PIM
De gemeente Waterland is gestart met een nieuw initiatief: alle 50 jaar gehuwden uitnodigen in het gemeentehuis in Monnickendam.  En klaarblijkelijk was 1967 een vruchtbaar jaar voor trouwpartijen, want er kwamen maar liefst 35 echtparen op de uitnodiging af, en dan zijn nog niet eens alle genodigden gekomen.
 
De burgemeester (zelf 50 jaar oud) heet allen hartelijk welkom in een zaal in het gemeentehuis. Eerst is er koffie met gebak, en daarna wat te drinken.

Terwijl de jubilerende echtparen genieten, spreekt de burgemeester mooie woorden. Zij houdt een fraaie opsomming van allerlei gebeurtenissen in dat jaar. Wist u nog dat in 1967 de Concorde haar eerste vlucht maakte? En dat de eerste harttransplantatie in Kaapstad plaatsvond? Zo werd ook Ajax landskampioen, en Kees Verkerk wereldkampioen. Nederland sprak over de blote borsten van Phil Bloom en over de geboorte van kroonprins Willem Alexander. En u weet ook nog wel dat Heintje Simons onsterfelijk werd met zijn “Mamma”.

Alle bruidsparen werden van harte gefeliciteerd en met een bos bloemen keerde men weer huiswaarts. Een mooie groepsfoto wordt nagestuurd.
 

Bron: Omroep PIM, dinsdag 9 januari 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina