HOME (Marker Agenda)

Zorgcentrum 'Swaensborch'
 
   
 
Het complex werd gebouwd in opdracht van Woonzorg Nederland door Van Baam Minnesma Aannemers uit Zaandam onder architectuur van Grunstra Architectenbureau uit Bolsward.
 
   
   Officieel geopend op woensdag 12 maart 2003 door burgemeester Edwin Jongmans
 
   In november 2002 zijn de eerste mensen verhuisd, onder andere uit bejaardencentrum 'Voor Anker' op Marken
 
   
Zorgcentrum 'Swaensborch'
Swaensborch 11
1141 VZ  Monnickendam
0299 - 313313
 
Zorgaanbieder: Stichting Evean Zorg
Postbus 68
1440 AB Purmerend
 
https://www.evean.nl/locatie/swaensborch
 
   
 
   
 
Onderstaande komt uit het Noordhollands Dagblad van donderdag 13 maart 2003. Op woensdag 12 maart 2003 was de officiŽle opening, verricht door burgemeester Jongmans, maar de bewoners namen er al in november 2002 hun intrek.
 
Swaensborch viert feest. Drie dagen lang. Gisteren was het tijd voor de officiŽle opening van het Waterlandse zorghuis in Monnickendam. En dat betekent feest voor hoogwaardigheidsbekleders. Handje hier, toespraakje daar. Glaasje champagne losjes in het vuistje.
 
Da's ook de tijd voor de cadeautjes. En er zaten enkele fraaie bij. Zoals het kunstwerk van Rob CerneŁs. En opmerkelijk: de Rabobank schenkt Swaensborch een internetcafť. Handig. Kun je als bewoner nog even een mailtje doen naar je kleindochter in AustraliŽ.
 
En de bewoners zelf? Die zaten er uit beleefdheid bij. Vandaag begint voor hen het feest met een optreden van Loeki Knol. Alleen Alie Veerman 'Skieterhout' (79) stond midden in de belangstelling. Kan ook niet anders als Peter Faber spontaan een serenade aan je brengt. ,,Omdat ik zoveel van je hou'', zong hij luidkeels. En dat waar de burgemeester bij is!
 
    
 

HOME (Marker Agenda)