naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Column van burgemeester Marian van der Weele: juni 2024
 
Beste Waterlanders,
 
Het is, zoals eigenlijk altijd, weer een maand geweest met veel activiteiten. En als ik dan zoals nu, ga zitten om voor u een column te schrijven, dan is dat een moment om stil te staan bij wat ik belangrijk vind om als uw burgemeester uit te dragen.
 
Thema is dezer dagen vooral om het moois dat Waterland te bieden heeft ook aan anderen te laten zien. Zo organiseerde de Veiligheidsregio in onze gemeente de jaarlijkse bestuursconferentie voor de 7 burgemeesters en het management van de Veiligheidsregio. Het thema dit jaar was:  Waterveiligheid. We kwamen in het Weeshuis in Monnickendam samen om met de dijkgraaf van het Waterschap Hollands Noorderkwartier te praten over hoe we nog beter kunnen samenwerken om onze regio te beschermen tegen het hoge water. Vervolgens brachten de KNRM-ers van station Marken ons van Monnickendam naar het Paard van Marken. Op deze uiterste oostpunt van onze regio kregen we uitleg van vuurtorenwachter Thijs. Tijdens deze dag kon ik vol trots de collega’s laten kennismaken met het mooie werk van de KNRM, de problematiek rondom de dijkversterking op Marken en natuurlijk de prachtige vergezichten.
 
Op 5 juli organiseren we weer een bijeenkomst in het Weeshuis, dit keer voor de Vereniging van Noord Hollandse Gemeenten (VNHG) waar alle raadsleden, wethouders en burgemeesters van Noord-Holland welkom zijn om met elkaar te spreken over de inrichting van onze provincie met alle opgaven die we hebben. Centrale vraag is: hoe gaan we ons landschap behouden en toch meer ruimte innemen voor bijvoorbeeld woningbouw. Ook dan kunnen weer meer mensen ons mooie Waterland ontdekken.
 
Hoogtepunten van de afgelopen maand waren voor mij de zogenaamde kiellegging van de nieuwe boot voor de KNRM, het 50-jarig jubileum van Henri Willig Kaas en ik ben bij onze oudste inwoner op bezoek geweest. Zij is 104 jaar geworden! En niet te vergeten de Veteranendag en de bijeenkomst van de 50-jarige huwelijksparen.
 
En ik was erg blij met de steun van een meerderheid van de raad voor de verlenging van de opvang in Katwoude.
 
Tot de volgende column eind juli!
 
Marian van der Weele
Burgemeester
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 27 juni 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina