naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Brandweer Marken vijfde bij gewestelijke ABWC wedstrijd in Lith
Klasse: Brandbestrijding
Staand v.l.n.r. : Pieter Jan Teerhuis, Jan Veerman en Johan Uithuisje
Geknield v.l.n.r. : Wim Spelt, Justin Zeeman en Pouwel van Altena
Zaterdag 22 juni 2024 werd er in Lith (Noord-Brabant) een tweede ronde Gewestelijke (brandweer) vaardigheidstoets in de klasse 'Brandbestrijding' afgenomen. Brandweer Marken is tijdens deze toets als vijfde geŽindigd. Marken gaat helaas niet door naar de landelijke finale op zaterdag 21 september in Heythuysen (Limburg).
 
Elk jaar organiseert het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comitť (ABWC) door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klassen Brandbestrijding, 112 en Hoofdklasse. Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenarioís. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen!
 
De vaardigheidstoetsen in Lith werden georganiseerd onder auspiciŽn van het ABWC en in samenwerking met de medewerkers van brandweer Lith.
 
Nummers 1, 2 & 3 gaan door naar de Landelijke finale klasse Brandbestrijding op zaterdag 21 september in Heythuysen. De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Oss, mevrouw Wobine Buijs-Glaudemans, waar Lith onder valt.
 
1. Oirschot, 1.743 punten
2. Megen, 1.723 punten
3. Haamstede, 1.688 punten
4. Diessen, 1.645 punten
5. Marken, 1.640 punten
6. Stavenisse, 1.609 punten
7. Klaaswaal, 1.494 punten
 
 Complete uitslag Brandbestrijding in Lith 
Voor het vertrek naar Lith werd de Tank Auto Spuit (TAS) 11-6032 nog even gewassen
   
Programmaboekje

Bron: PepProductions, zaterdag 22 juni 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina