naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
AT schrijft lied voor Marker Havenfeesten: 'ATtent(z)ie'
Op Koningsdag dit jaar kwam A.T. op het idee.
 
A.T.: "Op het podium stond een zanger uit Volendam (Cees Kwakman), die vooral liedjes over en uit Volendam Ún de kermis zong. Alle jongeren zongen dit woord voor woord mee. Dat kunnen wij op Marken ook dacht ik, dus heb ik een melodie bedacht en een tekst geschreven".
 
Reactie van Cees Kwakman:
Yes. Ik heb hem geluisterd. Nou dit is toch een kneiter van een hit!!!!!
Ik zie de hele tent al springen volgende week. 
Maar heel erg goed gedaan. Ik weet hoeveel werk eraan zit om een eigen nummertje te maken.
 
"Leuk natuurlijk maar die muziek moet ook nog uitgevoerd worden, dus heb ik de band 'Road2Nowhere' ingeschakeld", vertelt AT verder. "In eerste instantie zagen ze het niet allemaal zitten, want een lied opnemen vergt nogal wat tijd en inspanning. Toch zijn we ervoor gegaan en hebben onze oefenruimte tot een soort opnamestudio ingericht en hebben we het opgenomen. Veel dank aan mijn mede bandleden die ondertussen steeds enthousiaster werden".
 
Saamhorigheid & Verdraagzaamheid
Het lied gaat over saamhorigheid & verdraagzaamheid, maar ook over het besef hoe mooi we hier wonen op Marken en dat anderen daar ook deelgenoot van willen zijn. Dit met een kleine knipoog naar het vrijwilligerswerk van AT bij de Stichting Eilandraad Marken.
 
Als je het lied wilt horen, klik dan op onderstaande link. De tekst komt vanzelf in beeld en kan hieronder worden gedownload.
 
"Jullie hebben nog een paar dagen om de tekst uit je hoofd te leren, zodat we het tijdens de Havenfeesten samen kunnen zingen", aldus AT.
 
Tevens wil zij alle vrijwilligers van de Marker Evenementen Stichting (MES) een grote pluim geven voor het feit dat ze dit weekend elk jaar voor jong & oud organiseren.
 
Marker Havenfeesten
Wil je dit optreden 'live' meemaken, kom vrijdagavond 28 juni naar de Marker Havenfeesten, daar zal Road2Nowhere dit nummer zeker een paar keer 'live' ten gehore brengen.
 
De tekst van 'ATtent(z)ie' in pdf

Bron: Road2Nowhere, zaterdag 22 juni 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina