naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Lege pennen en stiften voor Elim
 
Dit jaar sparen alle DiaconieŽn van de Waterlandse Kerken voor het project Elim in Kalimantan (IndonesiŽ). Elim is een kindertehuis in Kalimantan waar ongeveer 50 kinderen worden opgevangen.
 
Het zijn vooral kinderen die al heel jong hun ouders moesten missen. Weeskinderen dus. Maar een deel van de kinderen zijn ook zwerfkinderen waarvan de ouders niet voor hen kýnnen zorgen. Momenteel zijn er 18 jongens en 32 meisjes variŽrend in de leeftijd van 4 tot 18 jaar in Elim. De kinderen worden begeleid door het echtpaar Isaac en Nonoi, dat ook in het kinderhuis woont, samen met enkele helpers. Isaac is zelf een zwerfkind geweest dat in zijn jeugd in Elim is opgevangen en opgegroeid. Hij weet dus heel goed hoe het voelt om er alleen voor te staan! Het kinderhuis Elim geeft deze kinderen na vaak traumatische gebeurtenissen in hun leven een thuis.  Dat doet ze door persoonlijke aandacht en liefdevolle zorg.

De kerken collecteren voor het Elim-huis, maar er zijn meerdere manieren waarop de kinderen geholpen kunnen worden:  zij sparen ook lege pennen en lege stiften, die ze vervolgens aanbieden aan de industrie die alle plastic ervan recyclet. Een volle zak pennen & stiften levert Ä 25,- op!
 
Daarom staat er vanaf heden een doos op basisschool 'De Rietlanden' Ťn in beide kerkgebouwen op Marken om uw lege pennen en lege stiften in te deponeren. Op De Rietlanden weten de kinderen en leerkrachten waar u moet zijn en in beide kerken staan de dozen bij de kaartendoos. De dozen zullen er in elk geval dit hele jaar 2024 staan en worden regelmatig geleegd.

Op deze manier helpen we niet alleen de weeskinderen en zwerfkinderen die in Elim wonen, maar dragen we ook bij aan een beter milieu.
 
Alvast bedankt voor uw lege pennen en lege stiften !!
 
Bovenstaande kunt u ook terugvinden in 'Protestants Marken' van zaterdag 15 juni 2024

Bron: Eef Visser, zaterdag 15 juni 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina