naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
KerkDiner - samen leven centraal!
donderdag 30 mei in de Grote Kerk
Op donderdagavond 30 mei vond het KerkDiner plaats. Midden in de Grote Kerk stond één lange prachtig gedekte tafel met aan beide kanten een lange rij stoelen. Die tafel nodigde je uit om aan te schuiven. Het was een prachtig tafereel en het beloofde een mooie avond te worden. En dat werd het ook. Een groot aantal mensen had zich opgegeven voor het KerkDiner.
 
Het was meer dan een feestelijke afsluiting van een succesvolle eerste serie avonden KerkCafé in Brasserie Restaurant 'De Taanketel'. Ook iedereen die in de achterliggende maanden de weg naar het ‘café’ aan de haven van Marken nog niet heeft gevonden was welkom.  Hoewel het KerkCafé zich specifiek richt op een bepaalde midden-generatie, zijn we verheugd dat mensen van alle leeftijden zich hebben aangemeld en zich welkom hebben gevoeld.
 
Eenmaal aan tafel ontstond er al snel een ongedwongen sfeer waarin mensen elkaar nog beter konden leren kennen. Tussen het drie gangen tellende diner wisselden we van plek. Dat schiep ruimte om iedereen te spreken die je maar wilde. En dat gebeurde ook. Er ontstonden goede en soms zelfs diepgaande gesprekken, en er werd ook veel gelachen.
 
Tussen de gangen door werd er vooruit gekeken naar de nieuwe serie avonden KerkCafé in 'De Taanketel' waarvan donderdag 17 oktober 2024 de eerste is. Alle aanwezigen werden uitgenodigd om hun input te leveren, en daar werd dan ook zeker gebruik van gemaakt. Het leverde veel nieuwe ideeën op en tal van interessante onderwerpen.
 
Wie op de hoogte wil blijven kan ons volgen via Instagram (@kerkcafe_marken). Een e-mail sturen kan natuurlijk ook altijd: kerkcafemarken@gmail.com. Weet je welkom op 17 oktober 2024 in het KerkCafé!

Bron: Huib Klink, vrijdag 7 juni 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina