naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Zaterdag 25 mei: Reddingbootdag 2024
Iedereen is tussen 10:00 en 16:00 uur van harte welkom bij KNRM station Marken
OPEN DAG VOOR JONG EN OUD
KNRM reddingstations houden OPEN HUIS op Reddingbootdag in jubileumjaar ‘200 jaar KNRM’
 
Op zaterdag 25 mei 2024 organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), Reddingbootdag. Dit is dé dag om kennis te maken met het reddingswerk, de vrijwilligers, het materieel en de rijke geschiedenis van de KNRM. Alle 45 reddingstations openen hun deuren voor haar donateurs en andere geïnteresseerden. In dit bijzondere jubileumjaar is er een uniek pop-up reddingstation in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.
 
REDDINGBOOTDAG KNRM MARKEN 2024
Station Marken doet mee aan deze mooie dag. Iedereen is van harte welkom tussen 10:00-16:00 uur. Het is een open dag waarbij het station wil laten zien wat er allemaal binnen de KNRM, en in het bijzonder op het station aan de Gouwzee, gebeurt. Dit is ook de dag waarop de KNRM haar donateurs extra bedankt.
 
EEN LEUKE EN LEERZAME DAG
Op deze dag kan je veel verschillende dingen doen en zien. Zo wordt er onder meer een demonstratie 'man over boord' gegeven, is er een stand met verkoop van KNRM-artikelen, staat er een springkussen voor de kinderen en wordt er onder meer gebakken vis en Markertaart verkocht. Een van de hoogtepunten is uiteraard de mogelijkheid om mee te varen op een van de reddingboten.
 
MEEVAREN OP EEN REDDINGBOOT
Donateurs van de KNRM en de Jonge Redders kunnen meevaren op een van de reddingboten. Voor mensen die nog geen donateur zijn, is er uiteraard de mogelijkheid om dat ter plaatse te worden. Dit betekent dat je alsnog een plek kan bemachtigen op een van de reddingboten. De mogelijkheid om mee te varen is wel afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen.
 
VOOR EN DOOR JULLIE
De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van 130.000 Redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24/7 klaar staat om uit te varen om mensen en dieren in nood op het water te redden. Station Marken is er speciaal voor de veiligheid op De Gouwzee en het Markermeer.
 
Het station heeft dringend een goedgevulde EHBO-Reddingtas nodig voor op de reddingboot: 'Hendrik Jacob'. Dit probeert het station te realiseren door een crowdfundactie om zo de benodigde € 650,- op te halen. Aan het einde van de Reddingbootdag hopen ze dit mooie bedrag ingezameld te hebben.
 
IEDEREEN WELKOM
Iedereen is deze dag welkom. Jong en oud. Er zijn geen speciale regels voor kinderen. De bemanning van de reddingboten zorgt ervoor dat, wie aan boord stapt, een zwemvest aan krijgt en zij houden in basis iedereen veilig. De ouders of begeleiders blijven wel ten alle tijde de zorg houden voor hun kinderen.
 
MEER INFORMATIE
Ieder reddingstation heeft een eigen programma. Kijk op www.reddingbootdag.nl voor alle informatie per reddingstation. Of kijk op de site van station Marken voor het programma op Marken en de Crowdfund Actie.
 
Kleine note:
Tijdens Reddingbootdag worden er foto’s en video’s gemaakt voor toekomstig promotiemateriaal, zoals posters en de website. Als je dit niet op prijs stelt, geef het aan bij een van mensen van de KNRM op het reddingstation of stuur een e-mail aan info@knrm.nl.

       

Bron: KNRM Marken, woensdag 22 mei 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina