naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Kledingactie voor Basisschool de Rietlanden op Marken
Van maandag 13 t/m vrijdag 17 mei 2024 n de gemeenschapsruimte van de school
 

Morgen gaat de kledinginzameling voor Basisschool de Rietlanden op Marken van start! Zamel kleding in, verbeter de wereld n help ons aan een extra zakcentje. Heeft u meerdere zakken? Geen probleem, u kunt met uw auto keren op het schoolplein.
 
Door het dalende aantal schoolkinderen binnen onze school worden de inkomsten lager, maar de kosten zijn helaas flink gestegen. Om de vrijwillige bijdrage voor iedereen betaalbaar te houden heeft de oudercommissie naar andere opties gekeken om de inkomsten aan te vullen. Op deze manier hopen we dat we toch zoveel mogelijk kunnen blijven organiseren voor alle leerlingen.
 
Bag2School zamelt oude kleding en textiel in en keert hiervoor per kilo een bedrag uit. Het is een duurzame manier om van niet meer gebruikte kleding af te komen. Alle kleding die wordt ingezameld, wordt, al dan niet gesorteerd, verkocht aan importeurs en groothandelaren in West- en Oost-Europa, Afrika en Azi. 80% van deze kleding wordt als kleding hergebruikt en de overige 20% gaat naar de recyclingindustrie voor de productie van bedden, sokken, dekens en schoonmaaktextiel.
 
Kom in actie en help ons door zakken te vullen met oude, nog bruikbare kleding en textiel.
 
Alvast enorm bedankt voor uw hulp bij deze inzameling. Alleen samen kunnen we hier een succes van maken!

 

Bron: Oudercommissie Rietlandenschool, zondag 12 mei 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina