naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Nieuws van dorpshuis Het Trefpunt april 2024-2

 

 

 

 

Bestuursupdate
Na Jolanda Zeeman in januari, zwaait nu ook Maartje Springer per eind april af in Het Trefpunt Bestuur. In de afgelopen tweeënhalf jaar heeft zij de evenementenportefeuille voor haar rekening genomen – en hoe!
 
Met haar grote gedrevenheid, onderscheidende concepten en professionele precisie kijken we terug op geslaagde evenementen zoals Queensday Unlocked, Saturday Night Live en nieuwjaarsrecepties in een nieuw jasje. We danken Maartje voor haar vele en fijne inzet en wensen haar alle geluk met haar (uitbreidende) gezin.
 
Op dit moment zijn we Jaap Visser zeer dankbaar om als voorzitter van de Werkgroep Evenementen Commissie (WEC) ad interim deel te nemen in ons bestuur. De zoektocht naar een vaste invulling wordt vervolgd, aanmeldingen bij bestuur of via info@trefpuntmarken.nl zijn zeker welkom.
 
Gastheren/gastvrouwen op zondag gezocht
In het kader van denken in mogelijkheden: Fitness Marken onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om de fitnessruimte ook op zondagmiddag open te kunnen stellen. Hiervoor zoeken wij gastheren en/of gastvrouwen voor op de zondag vanaf 12 uur. Tijdsloten zijn bespreekbaar, wij zijn blij met iedere vorm van support.
 
Als gastheer of gastvrouw van Het Trefpunt houd je een oogje in het zeil. Je heet bezoekers welkom en wijst ze de weg. Wanneer de bezoekers erom vragen, voorzie jij ze van een drankje.
 
Aanmelden, een keer proberen of meer informatie ontvangen? Mail dan naar info@trefpuntmarken.nl of neem contact op met één van onze bestuursleden; Richard de Weijze, Aris Uithuisje, René Schipper of Mandy Honingh. Alvast ontzettend veel dank, ook namens onze fitnessleden!
 
Dinsdag 30 april 2024 vanaf 19.30 uur: open dansavond
Naast de gratis open yogales op 1 mei vanaf 19.15 uur, organiseren we dinsdag 30 april een open combi-les van Zumba en stijldansen, waarbij er gedanst wordt door cursisten en professionals. Iedereen die een avond wil mee (stijl)dansen is welkom om deel te nemen, de bar is geopend en hapjes zijn aanwezig. Kom proeven of een cursus mogelijk ook iets voor jou kan zijn.
 
Foto’s van Marker Pop pioniers gezocht
(graag vóór 5 mei 2024)
Ken je Fill Inn nog? Of JaCoJaMa? En wat dacht je van Two O’Clock? Zomaar wat namen van Marker bands uit het verleden. In Dorpshuis Het Trefpunt worden op dit moment de voorbereidingen getroffen om de pioniers van de Marker muziekcultuur te eren. Hiervoor zal door een speciaal samengestelde projectgroep, een heuse wand worden gecreëerd.
 
Marken kent al talloze jaren bands en DJs van eigen bodem. Daar waar de huidige bands anno 2024 een podium krijgen tijdens het Live Café Het Trefpunt, gingen vele bands en ook DJs hen al voor.
 
Wat dat betreft waren het deze muzikale Markers die als pioniers voor onze huidige generatie dienen. Op ‘de Pioniers van Marker Pop wand’ is daarom alleen plaats voor Marker bands die niet meer bestaan, juist hen willen wij eren.
 
We zijn nu op zoek naar foto’s die gebruikt kunnen worden op de wand. Speelde je zelf in een band? Of was je een grote fan en miste je geen optreden van jouw Marker helden? Mail dan de foto, de bandnaam en, het liefst, de namen van bandleden vóór 5 mei 2024 naar degrootk011@gmail.com.
 
De projectgroep verzamelt de foto’s, beoordeelt op kwaliteit en maakt er passende ode van. Verdere details over ook een feestelijke onthulling volgen binnenkort.
 
Zaterdag 11 mei 2024 vanaf 9 uur: grote voorjaarsschoonmaak
Wekelijks worden er diverse schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd door onze schoonmaakploeg. Op zaterdag 11 mei vanaf negen uur willen we al het overige eens goed onderhanden nemen. Een grote voorjaarsschoonmaak of het zogenaamde Marker ‘schuren’.
 
Denk aan: plafonds en hoeken spinnenweb-vrij maken, de balken in Grote Zaal en Foyer afnemen, binnen- en buitenramen schoonmaken, lampen afnemen, podium en -attributen opfrissen, etc.
 
Hiervoor kunnen we alle hulp goed gebruiken. Voor koffie, thee, broodjes en een borrel wordt gezorgd. Kom jij de handen uit de mouwen steken? Graag, want vele handen maken licht en schoon werk Mail alsjeblieft naar info@trefpuntmarken.nl, dan zien we je graag op zaterdag 11 mei!

 

 

 

 

 
 Bovenstaande als inlegvel in pdf 
www.TrefpuntMarken.nl
Bovenstaande kunt u ook terugvinden als bijlage bij 'Nieuwsblad Waterland' van donderdag 25 april 2024

Bron: Dorpshuis Het Trefpunt, donderdag 25 april 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina