naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
KNRM Marken ontvangt € 4.911,50 van Jachthaven Waterland
Opbrengst van een nautische markt tijdens Open Havendag
Nienke & Jan Zetzema met de KNRM-ers uit Marken

Tijdens de jaarlijkse Open Havendag van Jachthaven Waterland in Monnickendam op zaterdag 20 april 2024 werd ook de traditionele nautische markt gehouden, georganiseerd door de eigenaren Jan en Nienke Zetzema.
 
Op deze nautische markt verkoopt Jachthaven Waterland allerlei (tweedehands) bootspullen en de opbrengst van deze markt wordt al jaren geschonken aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Station Marken. Ook dit jaar is er een prachtig bedrag gedoneerd.
 
Donatie Jachthaven Waterland
Na afloop van de markt kon Jan Zetzema een ‘cheque’ van € 4.911,50 overhandigen aan plaatsvervangend schipper Camillo Commandeur. Na de uitreiking, nam de voorzitter van KNRM Station Marken, Marian van der Weele, het woord, om de jachthaven te bedanken voor 16 jaar donateurschap. Ook overhandigde zij het ‘200 jaar KNRM’ vaantje aan Nienke en Jan. Dit om te benadrukken dat de KNRM alleen, al zo lang, kan bestaan door de steun van haar trouwe donateurs. 2024 is voor de KNRM haar jubileumjaar met 200 jaar bestaan.
 
Ludiek scheepsattribuut als cheque
Het is inmiddels traditie dat de donatie op een ludiek scheepsattribuut wordt gepresenteerd. Dit maakt de overhandiging extra feestelijk. De laatste jaren was er onder andere een reddingsvest (2017), Decca navigatieapparatuur (2018), een scepter (2019), een stootwil (2022) en vorig jaar een mini zeiljacht. In 2020 en 2021 was er helaas geen nautische markt door Covid. Dit jaar was het bedrag geschreven op een zeiljas, die inmiddels een mooie plek op het station heeft gekregen.
 
Redders op Zee
De 'Redders op Zee' uit Marken waren zeer verguld met dit geweldige bedrag en voeren met een grote glimlach terug naar het station aan de Havenbuurt op Marken.

       

Bron: PepProductions, dinsdag 23 april 2024

 

Bron: Nieuwsblad Waterland, donderdag 25 april 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina