naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Brandweer Marken winnaar bij provinciale ABWC wedstrijd in Blaricum
Klasse: Brandbestrijding
Staand v.l.n.r. : Pieter Jan Teerhuis, Johan Uithuisje, Jennifer Wijfjes en Wim Spelt
Geknield v.l.n.r. : Michael Teeuwen en Pouwel van Altena

Zaterdag 20 april 2024 werd er in Blaricum een Provinciale (brandweer) vaardigheidstoets in de klasse 'Brandbestrijding' afgenomen. Brandweer Marken is tijdens deze toets als eerste geŽindigd. Marken gaat door naar de volgende ronde, op zaterdag 18 mei, in Zetten (Gelderland).
 
Elk jaar organiseert het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comitť (ABWC) door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klassen Brandbestrijding, 112 en Hoofdklasse. Praktijksituaties worden nagebootst door zo realistisch mogelijke scenarioís. Daarbij leveren overige diensten als politie, ambulance en (lotus)slachtoffers een natuurlijk tegenspel. Dit maakt de vaardigheidstoetsen een uitdaging om aan deel te nemen!
 
De vaardigheidstoetsen in Blaricum werden georganiseerd onder auspiciŽn van het ABWC en in samenwerking met de medewerkers van brandweer Blaricum.
 
Nummer 1 gaat door naar de 1e ronde gewestelijk klasse Brandbestrijding op zaterdag 18 mei in Zetten. Nummers 2 & 3 gaan door naar de 1e ronde gewestelijk klasse Brandbestrijding op zaterdag 25 mei in Wormerveer. De prijzen werden uitgereikt door de burgemeester van Blaricum, mevrouw Barbara de Reijke.
 
1. Marken, 1.758 punten
2. Kwadijk 1.605 punten
3. Huizen, 1.483 punten
4. Beverwijk, 1.447 punten
5. Laren, 1.401 punten
6. Loosdrecht, 1.516 punten
7. Wormerveer, 1.488 punten
8. Wieringerwerf, 1.442 punten
9. Langedijk, 1.406 punten

 Complete uitslag Brandbestrijding in Blaricum 
Scenario
Bij werkzaamheden in de CV ruimte is brand ontstaan. Deze is in de rookafvoer geslagen waardoor er brand ontstond in de afvoer. Hierdoor schrok de dakdekker en deze liet vervolgens de brander uit zijn handen vallen die een gasfles aanstraalde. Indien na 15 minuten de brand niet onder controle was ontstond er een uitbreiding door het rooster de kerk in. De brand breidt zich uit via de openingen waardoor de leidingen lopen. Na 25 minuten brand de vloer door en wordt de brand onbeheersbaar.
Programmaboekje

Bron: PepProductions, zaterdag 20 april 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina