naar Marker Nieuws 2024 indexpagina

Karakteristieken & Foto's : RKSV TOB - S.V. Marken
Seizoen 2023-2024, zaterdag 13 april 2024, uitslag 1-2 (1-1)
Kort wedstrijd verslag
Op het zonovergoten Sportpark Oostzanerwerf in Amsterdam werd om rond 15.00 uur afgetrapt tegen RKSV TOB, dat een plaats onder Marken op de ranglijst staat met 7 punten minder. In de thuiswedstrijd had Marken met 6-0 van deze ploeg gewonnen. Maar dat zegt niets over vandaag, al is een overwinning in deze wedstrijd een must om zo mogelijk de nacompetitie te ontlopen. Maar ook nog wel afhankelijk van de resultaten van FC Purmerend en S.V. Ouderkerk.

Marken kwam in de 18de minuut al op een 0-1 voorsprong door Dominic Zeeman uit een assist van Arno Boes. In de 40ste minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door Jelle Braaksma 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust bleven Kelvin Molenaar en Tijs Klaver achter in de kleedkamer en werden vervangen door Bart Schipper en Stijn Visser. Job Pereboom kwam in de 60ste minuut binnen de lijnen voor Viggo Teerhuis. In de 67ste minuut kwam Marken wederom op voorsprong, weer Dominic Zeeman uit een assist van Arno Boes 1-2. En werd Liam de Wit vervangen door Niels van Veen. In de extra tijd kreeg Job Pereboom nog een gele kaart maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Na 7 minuten extra tijd floot scheidsrechter Smedinga voor het einde van de wedstrijd en kon S.V. Marken drie belangrijke punten bijtellen.

Volgende wedstrijd: zaterdag 20 april thuis tegen FC Weesp, aanvang 14.30 uur.