naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Zondagmiddag 14 april 2024: Elvis-Kerkdienst
Patmoskerk, 'Crying in the Chapel', aanvang 16.00 uur
Elvis-Kerkdienst op Marken: Crying in the Chapel!
Op zondagmiddag 14 april 2024 zal er een speciale Elvis-kerkdienst gehouden worden op Marken.
 
Op 8 januari was het 89 jaar geleden dat Elvis Presley geboren werd. Hij werd de eerste superster die met zijn goede looks, stem en kledingstijl de jongeren in de jaren vijftig inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm and blues tot rock and roll. Met Heartbreak Hotel wist hij de jonge John Lennon, Keith Richards, Bob Dylan en Bruce Springsteen te inspireren. Elvis' carrière kende ups en downs: hij heeft twee jaar in militaire dienst gezeten in Duitsland, hij maakte jarenlang B-films, maar in 1968 maakte hij een comeback.
 
Dominee Fred Omvlee is in het dagelijks leven geestelijk verzorger en Elvis-fan en organiseert al 22 jaar Elvis-kerkdiensten, waarin hij ook zelf zingt. 'Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot zijn laatste concert in 1977. Elvis zei geregeld: 'Er is maar één King en dat is Jezus Christus'.
 
Elvis overleed op 42-jarige leeftijd op 16 augustus 1977. Hij was verslaafd aan medicijnen: pillen. Die had hij leren slikken in zijn diensttijd. Hij zag er geen kwaad in. Helaas leidde het tot een ongelukkig en depressief einde aan zijn leven. Maar mijn boodschap is: ‘Zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand’.
 
In de Elvis-kerkdienst horen we het levensverhaal van Elvis met enkele van zijn grootste hits, en we horen en zingen samen veel Elvis-gospels: het is verder ook 'gewoon' een kerkdienst met toepasselijke Bijbellezing, gebeden en zegen'.
 
Fred Omvlee zingt veel nummers zelf met een begeleidingsband van Marken:
Klaas Springer / Bas
Jan Kaars / Gitaar
Jan Cornelis Boes / Gitaar
Gerard Schilder / Keyboard
Matthijs Boes / Drums
 
De dienst wordt gehouden in de Patmoskerk, Hoogkamplaan 1 te Marken, aanvang 16.00 uur.
 
Bij de uitgang zal een deurcollecte zijn ter bestrijding van de onkosten van deze middag.
 
Iedereen van harte welkom!

Bron: Protestants Marken, zaterdag 13 april 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina