naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - Legmeervogels
Seizoen 2023-2024, zaterdag 6 april 2024, uitslag 0-5 (0-2)
Kort wedstrijd verslag
Vandaag kreeg SV Marken de koploper, Legmeervogels, op bezoek. In de opstelling van Marken was Arno Boes afwezig en voor hem in de plaats begon Maurice Gerritsen in de basis. Verder was de opstelling gelijk aan de vorige week.
 
Al snel in de wedstrijd waren de gasten de bovenliggende partij en waren in de 8ste minuut al dreigend met een schot die maar net voorlangs ging. Een paar minuten later werd balverlies op het middenveld niet afgestraft. Marken hield met moeite stand, geen grip op het middenveld, en koos te vaak voor de bal achteruit. Rond de 20ste minuut waren de gasten zeer dreigend voor de goal uit de tweede corner. Halverwege het eerste bedrijf probeerde Marken het met wat positie wisseling op het middenveld en voorin om wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de 25ste minuut kwam Legmeervogels op een verdiende 0-1 voorsprong. Het afstandsschot werd nog gestopt maar de rebound werd door Derk Streefkerk binnen geschoten. Drie minuten later een vrije trap vanaf 30 meter door de gasten die over werd gekopt. Marken kreeg maar geen grip op het spel van Legmeervogels en kwam ook niet aan het creŽren van kansen of mogelijkheden toe. In de slotfase werd een vrije trap van de gasten prima gestopt en uit de vierde corner kwam de bal direct op de binnenkant van de paal. Nog voor de pauze verdubbelde Legmeervogels de marge. Uit een vrije trap hoek van het zestienmeter gebied werd geheel vrijstaand bij de tweede paal de 0-2 binnen gekopt door Mervin Kansen. Na 1 minuut extra tijd floot scheidsrechter F. Lang voor de thee en keken we terug op een toch wel wat tegenvallend eerste bedrijf waarin Marken weinig in te brengen had gehad.
 
Na de rust bleef Liam de Wit achter in de kleedkamer en werd vervangen door Bart Schipper. Binnen twee minuten spelen was hij al direct dreigend voor de goal zonder succes. Nog net binnen het uur spelen werd Tijs Klaver naar de kant gehaald en vervangen Kelvin Molenaar en ging Marken met drie verdedigers spelen wat niet goed zou uitpakken. Een minuut later werd een lichte duw van Timo Zondervan bestraft met een penalty die feilloos werd benut door Youri Habing 0-3 en hiermee was de wedstrijd gespeeld. In de 62ste minuut kwamen de gasten vrij voor de goal maar werd over gekopt en in dezelfde minuut was Kelvin Molenaar zeer dichtbij een doelpunt maar zijn schot ging maar net voorlangs. Twee minuten later kwamen de gasten op 0-4 door Caniel Schouten uit een niet al te hard afstandsschot in de hoek waarbij keeper Waterberg op het verkeerde been stond. Kort hierna ging een kopbal van Timo Zondervan uit de tweede corner maar net over het doel. Ruim twintig minuten voor het einde van de wedstrijd werd de eindstand 0-5 op het scorebord gezet. Een uitbraak werd door Jasper Burgers prima afgerond. Een kwartier voor tijd werd Sebastiaan Peereboom vervangen door Job Pereboom en schoten de gasten in de 89ste minuut net voorlangs. Zonder tijd bij te tellen floot de scheidsrechter voor het einde van deze kansloze missie tegen de vermoedelijke kampioen van de zaterdag West1 3B.  
 
Volgende wedstrijd: zaterdag 13 april uit tegen RKSV TOB 15.00 uur
 
met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
 
Link naar meer foto's van Jan Pieter Schouten (artikel 18679)
 
Onderstaande foto's zijn gemaakt door de redactie van Marker Nieuws:
 Uitleg over nacompetitie seizoen 2023-2024 in pdf 
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zaterdag 6 april 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina