naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Jeugdproduct Mika van der Horst tekent eerste contract bij FC Volendam
Mika van der Horst heeft zijn eerste contract getekend bij FC Volendam. De middenvelder uit Marken heeft zich tot medio 2027 verbonden aan de club waar hij al sinds de Onder 12 in de jeugd speelt.
 
Van der Horst maakte dit seizoen zijn minuten in de Onder 21. Daarnaast zit hij sinds de winterstop op de bank bij het eerste. Tot minuten in de hoofdmacht kwam het tot dusver niet. De middenvelder speelde in de Onder 12 voor het eerst bij FC Volendam en doorliep sindsdien alle jeugdelftallen. Hij kwam over van RKAV Volendam. Daarvoor speelde Van der Horst nog bij S.V. Marken.
 
'Ontwikkelen tot een betere voetballer'
De jonge middenvelder is trots op de volgende stap in zijn ontwikkeling. "Ik ben heel erg blij met het tekenen van mijn eerste profcontract. Mijn ambitie is om bij deze club veel minuten te gaan maken in het eerste elftal, belangrijk te zijn voor de club en mijzelf tot een betere speler te ontwikkelen. Ik ben de trainers Regillio Simons en Michael Dingsdag dankbaar voor de kansen die ik krijg."
 
'Grote stappen gezet'
Frans ten Berge ziet in Mika een veelzijdige middenvelder met potentie. "Als je het vanaf het begin van dit seizoen bekijkt heeft Mika grote stappen gezet. Mika is een middenvelder die positioneel goed staat en zo ballen veroverd zonder in de duels te komen. Aan de bal denkt hij vooruit en ziet hij vaak de goede oplossing. Daarnaast leeft hij volledig voor zijn sport en is leergierig. Nu is het voor Mika zaak om de volgende stap te zetten. Dat betekent vooral het verbeteren van zijn fysieke duels als hij in die situatie komt. Gezien de wisselingen in de selectie voor het volgende seizoen liggen er voor Mika kansen om zich te laten zien en zijn rol in het team écht te pakken."

Bron: FC Volendam, zaterdag 6 april 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina