naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken & Foto's : AMVJ - S.V. Marken
Seizoen 2023-2024, zaterdag 23 maart 2024, uitslag 3-4 (0-2)
Kort wedstrijd verslag
Voor vandaag stond er een zware uitwedstrijd op programma tegen AMVJ uit Amstelveen waarvan thuis kansloos was verloren met 1-6. Niet zelf fysiek aanwezig maar wel de wedstrijd “live” kunnen volgen door de man ter plaatse Michael Visser waarvoor hartelijke dank.
 
In de basisopstelling had trainer Tom Brouwers een mutatie aangebracht ten opzichte van de vorige week. Arno Boes startte in plaats van Viggo Teerhuis. Rond het kwartier spelen leek Marken al snel op achterstand te komen maar de toegekende penalty aan AMVJ werd gemist of gestopt. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant, Luke de Waart zette de 0-1 op het “scorebord”. Twee minuten later werd het zelfs 0-2 weer door Luke de Waart uit een vrije trap. Na twee minuten extra tijd floot scheidsrechter van Dort voor de thee.
 
Binnen tien minuten na de pauze werd zelfs de 0-3 aangetekend nu door Dominic Zeeman. De wedstrijd leek hiermee gespeeld maar niets bleek minder waar. In de 59ste minuut kwam de thuisploeg iets terug in de wedstrijd 1-3 door een eigen goal van Ricardo Zeeman. Twee minuten later werd de 2-3 tegen de touwen gewerkt. En nog geen vijf minuten later stond de stand zelfs gelijk, 3-3, nu uit de tweede penalty. Al met al nog een prima uitslag in deze zware uitwedstrijd maar wel teleurstellend na een 0-3 voorsprong. Maar Marken gaf niet op en bleef strijden voor het maximum aantal punten. En dat lukte uiteindelijk in de 96ste minuut toen aanvoerder Tijs Klaver, wat hem vorige week net niet lukt, om de 3-4  en tevens 3 punten in het doel te werken.
 
Dit zijn zeer belangrijke punten om zo mogelijk ook de nacompetitie te ontlopen. Nu heeft rekenen geen zin maar met 2 wedstrijden minder staan we op Ouderkerk 4 punten achter en op Purmerend 7 punten en die hebben vandaag verloren en daar spelen we in de laatste wedstrijd thuis tegen. Beide ploegen moet Marken onder zich houden om ook de nacompetitie te ontlopen !!. Nu zaterdag aanstaande eerst de uitgestelde wedstrijd thuis tegen SV Hoofddorp.
 
Volgende wedstrijd: zaterdag 30 maart thuis tegen SV Hoofddorp aanvang 14.30 uur
 
met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
 Wie de plank misslaat huilt met de pet op en af en toch weer op   (verslag Dirk namens AMVJ)
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zaterdag 23 maart 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina